Eat, Sleep, Relax, Repeat

Duiken Sri Lanka

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Passikudah
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 360,- per volwassene
€ 267,- per kind
Best reistijd: Duiken bij Passikudah kan tussen 1 juni en 31 oktober

De oostkust van Sri Lanka is in onze zomermaanden dè plek voor je strandverblijf. Het is hier zomers mooi weer en je kunt er ook goed snorkelen en duiken. De zandstranden zijn lang, breed en het is er nooit echt druk. Je slaapt in een luxe resort aan zee, met een fijn zwembad.

Overnachtingen: 3 nachten in luxe resort aan zee met zwembad
Maaltijden: drie keer ontbijt
  • overige maaltijden en fooien

  • transport naar Passikudah

  • eventuele snorkel- en/of duiktrip

Dag 1 – chillen in Passikudah

Warm zand tussen je tenen, een rustige zee met strand dat langzaam afloopt in zee; de perfecte plek voor je strandverblijf in Sri Lanka met je kinderen. We verblijven in een luxe resort direct aan het strand. Na het inchecken kleden we ons meteen om en nemen we een duik in de zee.

Liever geen zand en zoutwater, dan tuur je over de zwembadrand naar je kids die een potje voetballen op het gras of lees je eindelijk dat boek uit waar je al de hele reis niet aan toekomt. Naar verse vis van de bbq hoeven we niet ver te zoeken. We eten vanavond, lekker makkelijk, gewoon bij ons resort.

Dag 2 & 3 – duiken Sri Lanka, finding Nemo

In Passikudah is niet bijzonder veel te beleven, maar we komen hier niet voor niks. Passikudah is dè plek voor duikliefhebbers. Kinderen vanaf acht jaar (met zwemdiploma uiteraard) kunnen al leren duiken. Voor de kust zijn diverse scheepswrakken naar de bodem gezonken die nu een veilig huis bieden aan de meest kleurrijke vissen.

Reis je met jonge kinderen dan kun je hier ook prima snorkelen. Vanaf het strand loop je, gewapend met een snorkel en flippers, zo de zee. Het koraal vlak voor de kust is niet bijzonder indrukwekkend, maar er zwemmen wel een hoop tropische vissen.

Dag 4 – bye bye Paradise

Heb je behoefte aan een extra relaxdagje, laat het ons weten, zodat we je verblijf kunnen verlengen. Wil je richting het westen, pak een fiets en ga fietsen langs de oude tempels bij Polonnaruwa met de bouwsteen Trappen langs tempelruïnes. Of reis door naar Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka, voor de bouwsteen Vuurdans in Lotusstad.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan