Fietsen Sri Lanka Kids - fietstour

Trappen langs tempelruïnes

Fietsen Sri Lanka met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Polonnaruwa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 170,- per volwassene
€ 125,- per kind
Inclusief: fietsen bij de tempels

Vroeger waren koningen de baas in Polonnaruwa. Tegenwoordig zijn er alleen nog groepjes apen die hier om de macht strijden. De vele tempelruïnes, pagoda's en gigantische Buddha beelden herinneren je aan de gloriedagen van deze ooit zo machtige stad. Per fiets ga je dit, door UNESCO tot werelderfgoed verklaarde, tempelcomplex samen met je kinderen verkennen. Je hotel met zwembad ligt aan een meer op een half uurtje rijden van de tempels.

Overnachten: twee nachten in een hotel met zwembad
Excursie: fietsen bij de tempels (fietshuur)
Transport: vervoer naar de tempels
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • overige maaltijden

  • transport naar Polonnaruwa

  • entree Polonnaruwa tempelsite ($25,- per volwassene)

  • fooien

 

Dag 1 – Polonnaruwa

In de gekoelde minibus is het prima uithouden. De airco blaast en de e-reader of tablet is bij de hand. De chauffeur vertelt honderduit over wat we onderweg zien – hij haalt in, remt af, toetert op zijn tijd en blijft goed opletten. Dat is wel nodig in chaotisch Sri Lanka.

Eenmaal bij het hotel is het tijd voor een duik in het zwembad. Het is ook mogelijk om ’s middags op safari te gaan en wilde olifanten te spotten in het Minneriya National Park. Meer informatie over deze optionele activiteit vind je onderaan deze pagina.

fietsen Sri Lanka met kinderen - tempelruïneDag 2  Fietsen Sri Lanka – spring maar achterop

Net buiten het terrein van de tempels staan de fietsen; eerst maar een proefritje maken om te kijken welke fiets het fijnst is. Zelfs voor de allerkleinsten zijn fietsen aanwezig, maar ook kinderzitjes achterop. Een fiets met mandje is wel zo handig – daar passen camera, reisgids en flesjes water makkelijk in. Het is aan het einde van de middag, zodat het iets minder warm is en de meeste bezoekers weg zijn.

Onderweg even stoppen? Geen probleem. Er zijn voldoende schaduwrijke plekken en stalletjes waar ze souvenirs verkopen. Vrouwen met scherpe messen hakken snel en makkelijk een kokosnoot voor ons open en stoppen een rietje erin. Ook kan je natuurlijk stoppen om foto’s te maken van alles wat je tegenkomt.

even rust na fietsen Sri Lanka met je kinderenDag 3 – ontspanning of nog wat meer cultuur?

In onze zomermaanden is Trincomalee, aan de oostkust van Sri Lanka, de beste plek om aan het strand te liggen en te gaan snorkelen. Zin in? Kies dan voor de bouwsteen Poederstrand en haaientand. Nog niet tempelmoe? Reis dan door naar Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka, voor de bouwsteen Vuurdans in Lotusstad.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Optionele safari Minneriya NP

Reissom: € 18,- per volwassenen en € 13,- per kind (excl. entree park $ 15,- p.p.)
Inbegrepen: Safari

Wanneer je olifanten in the wild wil zien regelen we op de dag van aankomst in de middag een safari voor je in Minneriya National Park. De jeep is open, zodat je op de banken kunt staan en een goed zicht hebt. De wegen zijn rood en stoffig en je ranger is ervaren. Binnen no time heeft hij de olifanten gespot. Omdat ze gewend zijn aan auto’s kun je redelijk dichtbij komen en deze grijze reuzen goed bewonderen.

Welke optie wil je aanvragen?

Trappen langs tempelruïnes
Optionele safari Minneriya NP
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan