• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd
  Sri LanKandy Sri Lanka Kids - festival

  Vuurdans in lotusstad

  Kandy Sri Lanka met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Kandy - Tempel van de Tand
  Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
  Reissom: € 149,- per volwassene
  € 109,- per kind

  Kandy ligt in het midden van Sri Lanka, tussen de heuvels. Trekt de mist op, dan zie je drukke straten, een meer in het midden en als cultureel hoogtepunt de Temple of the Tooth, waar een hoektand van Boeddha wordt bewaard. Of je nu op zoek bent naar verlichting of niet, een bezoek aan de de tempel mag niet ontbreken. Daarnaast ga je naar een traditionele show met een combinatie van kleurrijke dansers, opzwepend getrommel, vuurspuwers en mannen die over hete kolen lopen, tsjakaa! Vanuit je hotel, met zwembad en familiekamers, kijk je uit over de groene heuvels.


  Overnachtingen: 2 nachten in een hotel met familiekamers
  Excursie: culturele show
  Maaltijden: 2 x ontbijt
  • overige maaltijden

  • transport naar Kandy

  • fooien

  offers Sri Lanka - centrum van KandyDag 1 – op weg naar Kandy

  Heuvel op heuvel af – Kandy komt steeds dichterbij. Meer auto’s en tuktuks op straat, smallere straatjes: we kijken onze ogen uit. In de verte ligt de Temple of the Tooth, aan de overkant van het meer.

  Het hotel ligt in de heuvels op korte afstand van de stad. De fijne familiekamers zijn ruim en vanuit het restaurant is er een prachtig uitzicht over de groene omgeving. Na een duik in het zwembad willen we graag de buzz van de stad voelen. We pakken een tuk tuk naar het centrum en zoeken een leuk restaurantje uit.

   

  offers Sri Lanka met kinderen - vuurdansen in KandyDag 2 Kandy Sri Lanka – cultuur snuiven

  Buiten begint het al te schemeren en de culturele show gaat beginnen. De trommelaars zwepen de boel goed op en de dansers tonen hun acrobatische kunsten. De show wordt op spectaculaire wijze afgesloten door vuurspuwers en mannen die over hete kolen lopen. De kinderen zijn onder de indruk en kijken met open mond toe (don’t try this at home).

  Bij de Tempel van de Tand is het druk met gelovigen en toeristen. Driemaal daags voeren monniken rituelen uit en wij zijn net op tijd voor de puja van 18 uur. De tand van Boeddha krijg je niet te zien, maar wel de met goud en juwelen beklede stupa waar dit relikwie in wordt bewaard. Doe zoals de Singalezen doen: steek een kokosolielampje aan en offer lotusbloemen.

  offers Sri Lanka - Tempel van de TandDag 3 – tijd voor actie

  Trek in thee? Reis dan door naar de theeheuvels rondom Ella. Hike naar Little Adam’s Peak, pluk zelf je thee en deel je verhalen met de andere reizigers in Ella. Of ga Raften door het regenwoud en combineer de jungle met avontuur op het water .

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Special Stay koloniaal landhuis

  Reissom: € 360,- per volwassene en € 265,- per kind
  Inbegrepen: twee nachten in een koloniaal landhuis, twee keer ontbijt, één keer lunch, twee keer diner, kookworkshop en wandeling

  De special stay buiten Kandy is een plaatje. De veranda aan de voorkant nodigt uit voor een kopje thee terwijl de lange tafels aan de achterkant perfect zijn voor een homemade meal. De kamers zijn groot en de eigenaar is een host in hart en nieren. Wandel ‘s ochtends door de velden en zie Sri Lanka ontwaken. Na je bezoek aan de lokale markt ga je de keuken in om je eigen curry’s te bereiden voor de lunch.

  Welke optie wil je aanvragen?

  Vuurdans in lotusstad
  Special Stay koloniaal landhuis
  x