Negombo Sri Lanka Kids - vis markt Negombo

Visje grillen even chillen

Negombo Sri Lanka

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Negombo
Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 272,- per volwassene
€ 200,- per kind
Inclusief: vissen en een BBQ

Je reis begint in Negombo Sri Lanka. Het is hier net wat relaxter en kleinschaliger dan in hectisch Colombo. Negombo is een echte visserplaats en je neemt een kijkje in het leven van een visser. Breng een bezoek aan de vismarkt en vang een visje in de lagune. We regelen nog net geen vissershutje voor je om in te slapen, maar een comfortabel hotel, met een zwembad, een uitgebreid ontbijt en op loopafstand van zee. Reis je met tieners? Verken de stad dan per fiets. Je leest er meer over onderaan de pagina.

Overnachtingen: 2 nachten in comfortabel familiehotel met zwembad in een familiekamer of twee kamers naast elkaar
Excursie: vissen en een BBQ
Transport: transfer bij aankomst
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • overige maaltijden en drankjes

  • fooien

Negombo Sri Lanka met kinderen - privé-vervoer in minivanDag 1 – Ayubowan in Sri Lanka!

Onderweg naar het eerste hotel valt direct de gezellige drukte van Sri Lanka op: iedereen maakt gebruik van dezelfde weg. De wandelaars en fietsers worden ingehaald door (toeterende) tuktuks en ronkende bussen. Honden lopen los rond en hier en daar staat een verdwaalde koe. Ook de chauffeur haalt in, toetert en remt af. Even wennen, deze rijstijl. Maar wel leuk, dat hectische en chaotische.

Wanneer het tijd is voor de eerste viscurry lopen we vanuit ons hotel in vijf minuten naar zee. Hier zijn links en rechts restaurants met stoelen en tafels op het strand. De bediening is soms wat traag, maar dat mag de pret niet drukken. Het koele briesje op onze eerste avond in Sri Lanka in combinatie met een spicy viscurry is een prima start van onze reis.

Negombo Sri Lanka met kinderen - vissersbootDag 2 Negombo Sri Lanka – catch of the day

Nadat we een half uurtje door de lagune in de vissersboot hebben gevaren pakt de kapitein de bamboehengels tevoorschijn. Tijd om te vissen, met verse garnaaltjes als aas. De kapitein is na een uurtje vissen de winnaar: er liggen vier kleine tropische vissen op de bodem van de boot. Te weinig voor de bbq die op het strand gepland staat, maar gelukkig heeft Negombo een grote vismarkt. Op het zand liggen vissen te drogen en mannen staan in zee manden vol met vis te zeven. Je ruikt duidelijk dat je op de vismarkt bent beland. We kiezen grote garnalen uit en verse tonijn. Die brengen we naar de cleaner: een man met een groot en scherp mes. Hij maakt de tonijn schoon en gaat daarna graag met ons lachend op de foto. Bij ons favoriete restaurant op het strand maken ze de vis klaar. De verse vis en salade smaken heerlijk en het koude biertje maakt het perfect.

Negombo Sri Lanka met kinderen - strandDag 3 – cultuur of historie?

Bijgekomen van je jetlag? Dan is het tijd om Sri Lanka te verkennen. Kies voor cultuur en ga op Pelgrimspad naar Leeuwenrots. Beklim de Leeuwenrots en wandel door grotten vol Boeddha-beelden. Of treed in de Voetsporen van de VOC en ga op zoek naar onze Nederlandse VOC-roots. Je speurtocht door Galle wissel je af met een paar dagen strand bij Unawatuna.

Reisspecialist Birgit aan het woord:

“Als relaxed kustplaatsje is Negombo een prima start van je reis. Ik vond het heerlijk om ’s avonds al slenterend een restaurant uit te zoeken. De deviled fish is een aanrader, maar wel in combinatie met een koel Lion’s biertje!”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief verblijf: strandhotel met zwembad

Reissom: € 252,- per volwassene en € 185,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten in familiekamer inclusief ontbijt, transfer bij aankomst, visexursie per boot en BBQ-lunch op het strand

Onze standaard hotels zijn sfeervol, kleinschalig en liggen op korte loopafstand van het strand. Wil je met je gezin liever direct aan het strand zitten, dan is dat ook mogelijk. Ons strandhotel is met in totaal 70 kamers iets groter dan onze andere opties en voelt daardoor minder persoonlijk aan. Maar de locatie direct aan het strand en de uitzicht vanaf het zwembad op zee is om bij weg te dromen.

Fietsen in Negombo

Reissom: € 45,- per volwassene en € 35,- per kind
Inbegrepen: fietsexcursie met een lokale gids

Ga je liever fietsen met je tieners? Dan regelen wij een fietstocht voor je met local Prasad. Laat je reisgids maar in het hotel, want Prasad kent de stad op zijn duimpje. In drie uur tijd neemt hij je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden als de kanalen en de boeddha tempel. Maar je bezoekt ook de haven en lokale markt en onderweg proef je van lekkere hapjes en verfrissende drankjes.

Welke optie wil je aanvragen?

Visje grillen even chillen
Alternatief verblijf: strandhotel met zwembad
Fietsen in Negombo
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan