Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  Visje grillen even chillen

  Negombo reis met kinderen

  Visje grillen even chillen
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Negombo
  Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
  Reissom: € 198,- per volwassene
  € 146,- per kind

  Je reis begint in Negombo Sri Lanka. Het is hier net wat relaxter en kleinschaliger dan in hectisch Colombo. Negombo is een echte visserplaats en je neemt een kijkje in het leven van een visser. Breng een bezoek aan de vismarkt en vang een visje in de lagune. We regelen nog net geen vissershutje voor je om in te slapen, maar een comfortabel hotel, met een zwembad, een uitgebreid ontbijt en op loopafstand van zee.

  Overnachtingen: 2 nachten in comfortabel familiehotel met zwembad in een familiekamer of twee kamers naast elkaar
  Excursie: vissen en een BBQ
  Transport: transfer bij aankomst
  Maaltijden: 2 x ontbijt
  • overige maaltijden en drankjes

  • fooien

  Negombo Sri Lanka met kinderen - privé-vervoer in minivanDag 1 – Ayubowan in Sri Lanka!

  Onderweg naar het eerste hotel valt direct de gezellige drukte van Sri Lanka op: iedereen maakt gebruik van dezelfde weg. De wandelaars en fietsers worden ingehaald door (toeterende) tuktuks en ronkende bussen. Honden lopen los rond en hier en daar staat een verdwaalde koe. Ook de chauffeur haalt in, toetert en remt af. Even wennen, deze rijstijl. Maar wel leuk, dat hectische en chaotische.

  Wanneer het tijd is voor de eerste viscurry lopen we vanuit ons hotel in vijf minuten naar zee. Hier zijn links en rechts restaurants met stoelen en tafels op het strand. De bediening is soms wat traag, maar dat mag de pret niet drukken. Het koele briesje op onze eerste avond in Sri Lanka in combinatie met een spicy viscurry is een prima start van onze reis.

  Negombo Sri Lanka met kinderen - vissersbootDag 2 Negombo Sri Lanka – catch of the day

  Nadat we een half uurtje door de lagune in de vissersboot hebben gevaren pakt de kapitein de bamboehengels tevoorschijn. Tijd om te vissen, met verse garnaaltjes als aas. De kapitein is na een uurtje vissen de winnaar: er liggen vier kleine tropische vissen op de bodem van de boot. Te weinig voor de bbq die op het strand gepland staat, maar gelukkig heeft Negombo een grote vismarkt. Op het zand liggen vissen te drogen en mannen staan in zee manden vol met vis te zeven. Je ruikt duidelijk dat je op de vismarkt bent beland. We kiezen grote garnalen uit en verse tonijn. Die brengen we naar de cleaner: een man met een groot en scherp mes. Hij maakt de tonijn schoon en gaat daarna graag met ons lachend op de foto. Bij ons favoriete restaurant op het strand maken ze de vis klaar. De verse vis en salade smaken heerlijk en het koude biertje maakt het perfect.

  Negombo Sri Lanka met kinderen - strandDag 3 – cultuur of historie?

  Bijgekomen van je jetlag? Dan is het tijd om Sri Lanka te verkennen. Kies voor cultuur en ga op Pelgrimspad naar Leeuwenrots. Beklim de Leeuwenrots en wandel door grotten vol Boeddha-beelden. Of treed in de Voetsporen van de VOC en ga op zoek naar onze Nederlandse VOC-roots. Je speurtocht door Galle wissel je af met een paar dagen strand bij Unawatuna.

  Reisspecialist Birgit aan het woord:

  “Als relaxed kustplaatsje is Negombo een prima start van je reis. Ik vond het heerlijk om ’s avonds al slenterend een restaurant uit te zoeken. De deviled fish is een aanrader, maar wel in combinatie met een koel Lion’s biertje!”