Safari Sri Lanka met kinderen - olifanten

Op safari!

Yala safari Sri Lanka met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Yala
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 187,- per volwassene
€ 139,- per kind
Inclusief: op safari in Yala

Dé plek voor je safari in Sri Lanka is Yala National Park. Apen buitelen door de bomen en pauwen laten hun mooiste veren zien. Luipaarden liggen verstopt in de bomen, krokodillen warmen zich op aan de oever van een meer en zwarte beren komen van tijd tot tijd te voorschijn. Het kan hier best druk zijn, maar een safari met kinderen is zeker de moeite waard. Je familiehotel, met zwembad, ligt op ongeveer drie kwartier rijden van Yala.

Overnachtingen: 2 overnachtingen in hotel met zwembad
Excursie: op safari in Yala
Transport: vervoer in Yala
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • overige maaltijden

  • transport naar Yala

  • entree Yala NP ($ 15,- per volwassene)

  • fooien

Tijdens je safari met kinderen Sri Lanka krokodillen spottenDag 1 – aankomst Yala

Het landschap wordt langzaam aan platter en droger naarmate we de bergen achter ons laten. Zo zal Yala er dus ook uit zien: een stukje Afrika in Zuidoost-Azië. Even beu van het lange zitten? Stop onderweg voor een heerlijke lunch of verse mango’s. Naarmate we dichterbij Yala komt neemt de spanning in onze auto toe: zijn er onderweg al wilde dieren te zien?

Het hotel ligt in Tissamaharama aan de rand van het Yala National Park. Vanuit de kamer kijken we uit over de sfeervol aangelegde tuin met zwembad. De kinderen rennen direct naar het zwembad en duiken er in – ze zijn toe aan wat afkoeling na deze lange dag in de auto. En wij ook!

safari Sri Lanka met kinderen - in de jeepDag 2 – safari Sri Lanka

Een stevige 4×4 staat voor ons klaar, waarin we kunnen zitten, maar ook in kunnen staan. De jeep is open en we vragen ons angstig af of de jaguar ons niet te grazen zal nemen. Blijkt dat dit zeer schuwe dieren zijn en dat we daar absoluut niet bang voor hoeven zijn. Het is warm en stoffig in het park. De paden zijn voornamelijk van zand en al snel zitten we diep in het park, tussen de bush. Een echt Afrika-gevoel overheerst. We stoppen bij een waterpoel en zien vier krokodillen in het zonnetje liggen. Bek open en de ogen volgen ons. Geen goed moment om uit te stappen.

Al snel horen we via andere chauffeurs dat een zwarte beer gespot is. Hoe spannend is dit! We doen ons best om een glimp op te vangen en zowaar steekt de beer net voor onze jeep de weg over.

safari Sri Lanka met kinderen - luipaard in Yala

Dag 3 – Schildpadden baai of VOC-stad?

Wil je naar het strand, met als enige reuring de schildpadden die ’s nachts hun eieren leggen op het strand of wil je in liever de voetsporen treden van de oude zeevaarders in de VOC-stad Galle? Beide mogelijkheden kunnen vanaf Yala. Twijfel je nog, bespreek dat dan met onze ervaren reisspecialisten Birgit en Nynke.

Reiziger Jelle (14 jaar) aan het woord:

“De safari en de overnachtingen in de safaritent waren toch wel een van de leukste dingen tijdens onze vakantie!”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfort stay safarilodge

Wanneer je liever luxe wil overnachten regelen we een comfortable safarilodge voor je.

Reissom: € 360,- per volwassene en € 267,- per kind
Inbegrepen: inclusief ontbijt

Dit hotel ligt zo dicht bij de ingang van Yala Nationaal Park, dat ’s nachts olifanten over het terrein wandelen. Oppassen dus! Je overnacht in een comfortabele bungalow met airco. De lodge heeft een groot zwembad dat uitkijkt over een meertje. In het meer kun je beter niet gaan zwemmen, want naast buffels zijn er ook veel krokodillen te vinden, die hier afkoeling komen zoeken.

Special stay safaritent

Dat echte safari-gevoel vasthouden? Overnacht dan in een luxe tent.

Reissom: € 385,- per volwassene en € 285,- per kind
Inbegrepen: inclusief ontbijt, diner, nightwalk en Junior Master Chef kookworkshop

Om je een echt junglegevoel te bezorgen, regelen wij de overnachtingen op een bushcamp dat direct grenst aan het national park. Hier geen zwembad of airco, maar wel een tent met comfortabele bedden, een ventilator, douche en toilet.

’s Avonds ga je op pad met een van de rangers voor een night walk. Groot wild zul je niet tegenkomen, maar het is wel spannend om in het pikke donker met een zaklamp opzoek te gaan naar (nacht)dieren. De volgende dag nog wat energie over? Dan gaan de kinderen met de chef aan de slag, in de keuken. Maak je eigen curry en eet het daarna lekker op.

Welke optie wil je aanvragen?

Op safari!
Comfort stay safarilodge
Special stay safaritent
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan