Schildpadden Sri Lanka met kinderen - strand Tangalle

Palmenbaai en schildpaddenstrand

Schildpadden Sri Lanka strand

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Tangalle
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 227,- per volwassene
€ 169,- per kind
Inclusief: tuk tuk naar Rekawa schildpaddenstrand

Op zoek naar rust? Dan is dit dé plek. De kustlijn rondom Tangalle is nog relatief onontwikkeld en het is dan ook niet vreemd dat verschillende soorten schildpadden juist hier naartoe komen om 's nachts hun eieren te leggen op het strand. In de verlaten palmenbaai met zijn goudgele strand waan je jezelf op de set van Expeditie Robinson. Maar in tegenstelling tot de kandidaten van dit spelprogramma hoef jij niet onder een klamboe op het strand te slapen. Je verblijft in een comfortabel resort met zwembad in een huisje met airco.

Overnachten: 3 nachten in een strandresort met zwembad
Excursies: tuk tuk naar Rekawa schildpaddenstrand
Transport: privé-chauffeur
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

  • transport naar Tangalle

  • ticket Rekawa schilpaddencentrum (1000/500 Rp per volwassenen/kind)

  • fooien

schildpadden Sri Lanka vind je op de stranden bij TangalleDag 1 – welcome to paradise

Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is … groen. De route langs de zuidkust van Sri Lanka is ontzettend groen en wordt gekenmerkt door de vele kokosnootplantages. Kokos is naast thee een van de belangrijkste exportproducten van Sri Lanka.

Aangekomen bij ons resort gaan we als eerste het strand inspecteren. Wuivende palmbomen (check), goudgeel zand (check) en, op enkele kinderen na, geheel verlaten (check). Ik denk dat we ons paradijs voor de komende dagen wel gevonden hebben. Enige nadeel is dat de zee in de zomer behoorlijk ruig is en er veel stroming staat. Gelukkig heeft het resort wel een zwembad waar de kinderen veilig kunnen zwemmen.

Dag 2 – Schildpadden Sri Lanka – nachtsafarischildpadden Sri Lanka met kinderen - op het strand

We pakken de tuk tuk naar het Rekawa schildpaddenstrand. Op het strand van het resort leggen schildpadden ook wel eens eieren, maar bij Rekawa is de kans om ze te zien (februari – augustus) het grootst. Bij het informatiecentrum kopen we een ticket, worden we met andere bezoekers in groepjes verdeeld en moeten we wachten tot er een schildpad op het strand is gespot. Na anderhalfuur geduldig wachten zijn we aan de beurt en mogen we het strand op. Het is pikdonker en we horen een hoop geritsel. Een schildpad is een gat aan het graven en het zand spat alle kanten op. Als ze even later haar eieren begint te leggen mogen we dichterbij komen. Onze gids schijnt wat bij met zijn infrarood zaklamp zodat we het allemaal goed kunnen zien. Het blijkt een groene zeeschildpad van 1 meter lang en circa 150 kg te zijn. Waar de kinderen zich eerder een beetje begonnen te vervelen, zijn ze nu behoorlijk onder de indruk! Een half uur en zo’n 100 eieren later schuifelt de schildpad weer richting de branding en stappen wij in de tuk tuk terug naar ons resort.

zonsondergang bij de schildpadden Sri Lanka in TangalleDag 3 en 4 – strandleven

Na een paar relaxte dagen onder de palmbomen aan het strand is het weer tijd om door te reizen. Ga In de voetsporen van de VOC in Galle of reis in een tuk tuk Toeterend door Colombo, de hectische hoofdstad van Sri Lanka.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan