snorkelen Sri Lanka Kids - Ko Lanta

Poederstrand en haaientand

Snorkelen Sri Lanka - Trincomalee

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Locatie: Uppuveli
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 457,- per volwassene
€ 339,- per kind
Inclusief: snorkelexcursie Pigeon Island

Het strand van Uppuveli, aan de oostkust bij Trincomalee, heeft nog echt een lokaal karakter, met een gezellige vibe. Een ideale plek om te ontspannen en om te snorkelen. Het familiehotel heeft een zwembad en ligt op zo'n 50 meter van het strand. Op loopafstand zijn er voldoende restaurantjes, met vers seafood. En juist in onze zomermaanden is het weer hier prima.

Overnachtingen: 3 nachten in familiehotel met zwembad
Excursie: snorkelexcursie Pigeon Island
Maaltijden: drie keer ontbijt
  • overige maaltijden en fooien

  • transport naar Uppuveli

  • entree Pigeon Island ($ 10,-/$ 5,- per volw/kind)

  • eventuele huur snorkelspullen

snorkelen Sri Lanka met kinderen - lokale vissers op het strand in UppuveliDag 1 – ontspanning in Uppuveli

Het zandstrand is warm, uitgestrekt en verlaten. De branding is rustig; het is hier leuk en de kinderen kunnen veilig in de golven springen en spelen. Het strandbed staat in de schaduw van een palmboom en de verse fruitjuice smaakt fantastisch. Binnen no time zijn er vriendjes en vriendinnetjes. De bal die we in Trincomalee hebben gekocht komt nu goed van pas in het zwembad.

Het strand is op zo’n 50 meter lopen van het hotel. De vele restaurantjes op het strand hebben allemaal vers seafood en natuurlijk nog veel meer. ’s Avonds nog ergens een drankje doen? Bij de laid-back strandbar van het nabijgelegen Aqua Hotel klinken de reggae klanken uit de speaker.

Juli en augustus zijn populaire reismaanden. En omdat je aan de oostkust dan het beste weer hebt is ons hotel hier snel volgeboekt. We wijken dan uit naar Nilaveli, een plaatsje net iets boven Uppuveli. Je hotel hier ligt aan een rustig zandstrand, direct aan zee. Het kan zijn dat hier meerkosten aan verbonden zijn.

snorkelen met kinderen Sri Lanka - met de boot naar Pigeon IslandDag 2 snorkelen Sri Lanka – Pigeon Island

We waden door het water en klimmen in de boot. De tocht naar Pigeon Island duurt zo’n 10 minuten. We hebben er bewust voor gekozen om vroeg in de ochtend te gaan, zodat het nog relatief rustig is. Kies een goede plek voor je spullen en zet je snorkel op: tijd om de onderwaterwereld te verkennen. De lifeguard op het strand houdt iedereen goed in de gaten en legt uit waar je het beste het water in kunt en waar je wel en niet mag snorkelen. We zijn nog geen vijf minuten in het water of we zien de eerste rifhaai voorbij zwemmen. Klein en onschuldig, maar toch een haai!

Aan de andere kant van het eiland is de golfslag wat rustiger. Met kinderen is het hier fijner snorkelen, maar dat merk je direct aan de drukte. In de buurt van het strand is het onder water wat troebel van al het zand, maar naarmate je verder zwemt wordt het zicht steeds beter en komen de tropische vissen snel tevoorschijn. We wijzen elkaar onder water enthousiast de vissen aan en tellen hoeveel we er zien.

snorkelen Sri Lanka - spelen in de brandingDag 3 en 4 – extra ontspanning

We plannen nog een extra dag ontspanning voor je in. Speel met de golven of in het zwembad en rust uit op een strandbedje. Heb je niet genoeg aan een extra dag, laat het ons weten, zodat we je verblijf kunnen verlengen. Wil je richting westkust ga dan Op pelgrimspad naar Leeuwenrots en bezoek de tempels en rotsen bij Dambulla en Sigiriya. Pas onderweg op voor overstekende olifanten. Ga je richting zuiden pak een fiets en ga fiets langs de oude tempels bij Polonnaruwa met de bouwsteen Trappen langs tempelruïnes.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfort Stay Trincomalee

Reissom: € 487,- per volwassenen en € 359,- per kind
Inbegrepen: overnachtingen inclusief ontbijt

Wil je liever in een design hotel direct aan het strand overnachten? Dan regelen we onze upgrade accommodatie voor je. Alle kamers in dit moderne hotel kijken uit over zee. Vissers gooien vroeg in de ochtend hun netten uit en de vis die zij vangen ligt ’s avonds op de BBQ. Het zwembad is groot, er zijn twee verschillende restaurants, een watersport, duikcentrum en een gezellige beachbar.

Welke optie wil je aanvragen?

Poederstrand en haaientand
Comfort Stay Trincomalee
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan