speurtocht Galle Sri Lanka - gids

In de voetsporen van de VOC

Fotospeurtocht Galle Sri Lanka

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Unawatuna - Galle
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 190,- per volwassene
€ 145,- per kind
Inclusief: speurtocht in Galle, met gids

Welkom in handelsstad Galle Sri Lanka! Bezoek het fort dat door onze VOC-zeevaarders werd gebouwd en sindsdien weinig is veranderd. Tijdens een speurtocht met onze excentrieke lokale gids wandel je over de zeewering en ga je op zoek naar sporen uit het verleden. Je overnacht in de koloniale woning van de Nederlandse gouveneur. Een sfeervol hotel waar kunstenaars, schrijvers en intellectuelen je voor gingen. Het hotel heeft een zwembad en ligt vijf kilometer van het fort en op enkele minuten lopen van het Unawatuna strand.

Overnachtingen: drie overnachtingen in hotel met zwembad incl ontbijt
Excursie: speurtocht in Galle, met gids
  • overige maaltijden en fooien

  • transport naar Unawatuna

  • vervoer naar Galle

speurtocht Sri Lanka met kinderen - vuurtoren in GalleDag 1 – Galle en Unawatuna

Een stukje Nederlandse historie in zuidelijk Sri Lanka, hoe verrassend is dat. Galle heeft het allemaal: koloniale gebouwen en een fort gebouwd door de Nederlanders. Witte gebouwen, kleine straatjes, een vuurtoren en aan drie zijden een zeewering met de zee erachter. Toch is het hier heel warm in de zomer en is het fijn om in Unawatuna te overnachten –  aan zee en goed te bereiken met de tuktuk.

Het sfeervolle koloniale hotel ligt op enkele minuten lopen vanaf het strand.  Niets lekkerder dan met je voeten in het warme zand genieten van de king prawns die rechtstreeks van de grill komen.

speurtocht Sri Lanka met kinderen - VOC in GalleDag 2 – speurtocht naar het VOC-verleden

Na een dagje op het strand pakken we aan het eind van de middag de tuk tuk naar Galle. Eenmaal in het fort gaan we als eerste op zoek naar de gids – eindelijk gevonden zie je meteen dat hij niet over het hoofd gezien kan worden. Het is hier heerlijk slenteren door de smalle straten, waarvan een deel nog Nederlandse namen hebben. De zilte zeelucht zorgt voor verkoeling. Shanjei (de gids) vertelt in geuren en kleuren over ‘onze’ geschiedenis terwijl er ondertussen druk gezocht wordt naar de verschillende foto’s. Bij de Hollandse kerk die we bezoeken is al snel een van de foto’s gevonden. Naast de oude VOC-pakhuizen en koloniale gebouwen is het vooral leuk om de bewoners van het fort te ontmoeten. Het mannetje met verse kokosnoten doet goede zaken. Terwijl wij de kokosmelk opslurpen zien we de zon langzaam in zee ondergaan vanaf de vestigingsmuur.

Speurtocht Sri Lanka - Unawatuna strandDag 3 & 4 Galle Sri Lanka – strand

Het is best warm om naar het strand te lopen. De tuk tuk stopt voor de ingang van ons hotel en de chauffeur brengt ons met een grote smile naar het strand. We zoeken een leuk plekje uit (in de schaduw) en springen direct de golven in. Het straatje achter het strand heeft wat winkeltjes – we zoeken nog souvenirs en wandelen op ons gemak heen en weer. Ook een massage is hier makkelijk geregeld. Wat ons betreft een prima plek om een paar dagen te ontspannen.

Ben je je reis net begonnen? Ga dan Op safari! in Yala National Park om wilde dieren te spotten. Ben je aan het einde van je reis gekomen? Sluit dan Toeterend door Colombo je reis af en verken deze hectische en chaotische stad met een tuk tuk.

 

Reisspecialist Birgit aan het woord:

“Tijdens de speurtocht door Galle zijn we op zoek gegaan naar de Nederlandse historie. Grafstenen met Nederlandse teksten in een Hollandse kerk. Mijn zoon vond het leuk om in Sri Lanka eindelijk een keer wat Nederlands te kunnen lezen.”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfort stay Unawatuna

Reissom: € 355,- per volwassene en € 265,- per kind
Inbegrepen: drie nachten in onze comfort stay aan zee, 3 x ontbijt

Je reis door Sri Lanka in stijl afsluiten? Overnacht dan in onze comfort stay direct aan het strand van Unawatuna. Het resort heeft drie zwembaden, waaronder één voor kinderen. Verder is er een beachvolleybal veld, kun je er tafeltennissen en  worden er ook yogalessen gegeven. Bij het watersportcentrum kun je een kayak’s en paddelboards huren om de zee mee op te gaan. Er is een bar/restaurant direct aan het strand waar je, met een cocktail in je hand, kunt genieten van de zonsondergang.

Welke optie wil je aanvragen?

In de voetsporen van de VOC
Comfort stay Unawatuna
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan