Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Info

  Openingstijden:

  maandag – vrijdag, van 09:00-17:30

  In de voetsporen van de VOC

  Fotospeurtocht Galle Sri Lanka

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
  Reisschema: Unawatuna - Galle
  Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
  Reissom: € 195,- per volwassene
  € 144,- per kind

  Welkom in handelsstad Galle Sri Lanka! Bezoek het fort dat door onze VOC-zeevaarders werd gebouwd en sindsdien weinig is veranderd. Tijdens een speurtocht met onze excentrieke lokale gids wandel je over de zeewering en ga je op zoek naar sporen uit het verleden. Je overnacht in een sfeervol hotel met zwembad op acht kilometer van het fort en zo'n 10 minuten lopen van het Unawatuna strand.

  Overnachtingen: drie overnachtingen in hotel met zwembad incl ontbijt
  Excursie: speurtocht in Galle, met gids
  • overige maaltijden en fooien

  • transport naar Unawatuna

  • vervoer naar Galle

  speurtocht Sri Lanka met kinderen - vuurtoren in GalleDag 1 – Galle en Unawatuna

  Een stukje Nederlandse historie in zuidelijk Sri Lanka, hoe verrassend is dat. Galle heeft het allemaal: koloniale gebouwen en een fort gebouwd door de Nederlanders. Witte gebouwen, kleine straatjes, een vuurtoren en aan drie zijden een zeewering met de zee erachter. Toch is het hier heel warm in de zomer en is het fijn om in Unawatuna te overnachten –  aan zee en goed te bereiken met de tuktuk.

  Het hotel ligt op zo’n 10 minuten lopen vanaf het strand. Direct bij binnenkomst vallen de twee zwembaden op en stellen we die wandeling naar het strand uit naar vanavond. Niets lekkerder dan met je voeten in het warme zand genieten van de king prawns die rechtstreeks van de grill komen.

  speurtocht Sri Lanka met kinderen - VOC in GalleDag 2 – speurtocht naar het VOC-verleden

  Na een dagje op het strand pakken we aan het eind van de middag de tuk tuk naar Galle. Eenmaal in het fort gaan we als eerste op zoek naar de gids – eindelijk gevonden zie je meteen dat hij niet over het hoofd gezien kan worden. Het is hier heerlijk slenteren door de smalle straten, waarvan een deel nog Nederlandse namen hebben. De zilte zeelucht zorgt voor verkoeling. Shanjei (de gids) vertelt in geuren en kleuren over ‘onze’ geschiedenis terwijl er ondertussen druk gezocht wordt naar de verschillende foto’s. Bij de Hollandse kerk die we bezoeken is al snel een van de foto’s gevonden. Naast de oude VOC-pakhuizen en koloniale gebouwen is het vooral leuk om de bewoners van het fort te ontmoeten. Het mannetje met verse kokosnoten doet goede zaken. Terwijl wij de kokosmelk opslurpen zien we de zon langzaam in zee ondergaan vanaf de vestigingsmuur.

  Speurtocht Sri Lanka - Unawatuna strandDag 3 & 4 Galle Sri Lanka – strand

  Het is best warm om naar het strand te lopen. De tuk tuk stopt voor de ingang van ons hotel en de chauffeur brengt ons met een grote smile naar het strand. We zoeken een leuk plekje uit (in de schaduw) en springen direct de golven in. Het straatje achter het strand heeft wat winkeltjes – we zoeken nog souvenirs en wandelen op ons gemak heen en weer. Ook een massage is hier makkelijk geregeld. Wat ons betreft een prima plek om een paar dagen te ontspannen.

  Ben je je reis net begonnen? Ga dan Op safari! in Yala National Park om wilde dieren te spotten. Ben je aan het einde van je reis gekomen? Sluit dan Toeterend door Colombo je reis af en verken deze hectische en chaotische stad met een tuk tuk.

   

  Reisspecialist Birgit aan het woord:

  “Tijdens de speurtocht door Galle zijn we op zoek gegaan naar de Nederlandse historie. Grafstenen met Nederlandse teksten in een Hollandse kerk. Mijn zoon vond het leuk om in Sri Lanka eindelijk een keer wat Nederlands te kunnen lezen.”

  Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

  Comfort stay Unawatuna

  Reissom: € 218,- per volwassene en € 160,- per kind
  Inbegrepen: drie nachten in onze comfort stay aan zee, 3 x ontbijt

  Je reis door Sri Lanka lekker luxe afsluiten? Overnacht dan in onze comfort stay aan zee. Het hotel ligt op de rotsen en heeft een klein privé-strand. De duplexkamers zijn groot en ruim en het ontbijt is a la carte. Een wandeling van ca. 10 minuten brengt je naar de restaurantjes op het strand van Unawatuna.

  Welke optie wil je aanvragen?

  In de voetsporen van de VOC
  Comfort stay Unawatuna
  x