Surfen Sri Lanka

Surfen Sri Lanka met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Locatie: Arugam Bay / Pottuvil
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 320,- per volwassene
€ 237,- per kind
Beste reistijd: De surfschool is open in juni - juli - augustus

Het strand loopt langzaam af in zee, er heerst een relaxte sfeer en de golven zijn er perfect. Arugam bay is dé plek voor surfliefhebbers, ook als je een beginner bent. Hier kunnen jij en de kinderen de kneepjes van het vak leren. Je slaapt in een fijn hotel met zwembad in Arugam Bay.

Overnachtingen: 3 nachten in eenvoudige bungalow aan het strand
Maaltijden: drie keer ontbijt
  • overige maaltijden en fooien

  • transport ter plaatse

  • optionele surfles en huur surfplank

Surfen Sri Lanka met kinderenArugam Bay

Vanuit de theevelden bij Ella of het wildpark Yala reis je zo naar de kust.

Arugambay is een levendige plek met veel backpackers, surfers, sportievelingen en zonaanbidders. Het strand is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Er zijn veel leuke restaurantjes, ook aan het strand. We eten de vis die de vissers die ochtend gevangen hebben, verser kan niet. En daarna duiken we op tijd ons bed in. Als je goed luistert hoor je de golven op de achtergrond.

Dag 2 & 3 – Tijd voor actie! Surfen Sri Lanka

Hoewel deze dagen niks hoeft is Arugam Bay wel dé surfspot van Sri Lanka. Durf jij de uitdaging aan? Voeg dan een surfles toe aan je programma.

Je wordt al om 7.00 uur opgehaald met de Tuk Tuk om je naar de surfschool te brengen. Zo vroeg? Onze tieners protesteerden … totdat ze de kick van het surfen ontdekten. Het was het meer dan waard! In anderhalf uur lukt het al heel aardig om te blijven staan en net die ene vette golf te pakken. Supervet!

De zee is best heftig. De golfen zijn er wel 1.5-2 meter hoog en er staat een sterke stroming. De begeleiding van de surfschool is fantastisch en natuurlijk wordt er rekening gehouden met het niveau van de kinderen. Wil je niet vanaf het strand toekijken, maar zelf leren surfen? Ouders zijn ook van harte welkom.

Dag 4 – Trek in thee

Na het ontbijt en nog een laatste duik in het zwembad is het tijd om dit surfparadijs achter je te laten.

Heb je Trek in thee? Vanaf de warme oostkust reis je door naar de koele heuvels. Theeplantages en een bezoek aan een heuse theefabriek combineer je met een wandeling naar Litte Adam’s Peak. Het uitzicht vanuit je hotel is fenomenaal.

Wil je liever Op safari! met je kinderen? Reis dan door naar Yala. Grote kans dat je wilde olifanten en krokodillen gaat zien en met een beetje geluk spot je ook een luipaard of een zwarte beer.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Surfles Sri Lanka

Reissom: € 64,- per persoon (ouder dan 10 jaar)
Inbegrepen: Surfles van 90 minuten inclusief huur surfmateriaal

Tijd voor actie! Samen met een instructeur leer je hoe je het beste op het board kan springen. Eerst op het strand en daarna peddel je de zee in. Je zult in het begin merken dat het vrij lastig is om dit goed onder de knie te krijgen, maar… oefening baart kunst!

Wij raden de surflessen aan vanaf 10 jaar, zelf je surfboard tegen de golven in mee de zee in nemen is namelijk best pittig. Zijn je kinderen jonger, dan gaat er een extra instructeur mee en betaal je een toeslag.

Welke optie wil je aanvragen?

Surfen Sri Lanka
Surfles Sri Lanka
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan