Rotstempel Sri Lanka Kids - Sigiriya

Pelgrimspad naar Leeuwenrots

Rotstempel Sri Lanka

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Dambulla - Sigiriya
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 122,- per volwassene
€ 90,- per kind
Inclusief: bezoek Dambulla, beklimming leeuwenrots

Om bovenop de Lion Rock te komen moet je flink wat klimmen en klauteren en onderweg oppassen voor brutale aapjes en wespennesten. Naast de ontelbare fresco’s en Boeddha beelden is het uitzicht over de omliggende jungle ook indrukwekkend. Eerlijk is eerlijk, je zult op dit pelgrimspad meer toeristen dan monniken tegenkomen. Maar dat is ook niet zo gek, want je bezoekt twee van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden die het land rijk is. Je verblijft in een familiehotel met zwembad op korte afstand van de Leeuwenrots van Sigiriya.

Overnachten: 2 nachten in een vierpersoonkamer in een hotel met zwembad nabij Sigiriya
Excursie: bezoek Dambulla, beklimming leeuwenrots
Transport: privé-chauffeur
Maaltijden: 2 x ontbijt
  • overige maaltijden en drankjes

  • transport naar Sigiriya

  • entree Dambulla grotten (volw/kind $ 10/gratis) en entree Leeuwenrots (volw/kind $ 30/15)

  • fooien

tempels Sri Lanka - Dambulla met kinderenDag 1 – grotkloosters Dambulla

Niet alles is goud wat er blinkt. Maar in dit gouden grotklooster in Dambulla wel. Het pelgrimspad naar boven telt 360 treden – even doorwandelen dus in de warmte. De vijf grotten staan vol met goud beklede Boeddhabeelden (157 in totaal) en er is meer dan 2000 m2 aan muurschilderingen, waarvan sommige meer dan 2000 jaar oud. Wij vinden het best indrukwekkend, maar onze kinderen zijn eerlijk gezegd meer geïnteresseerd in de aapjes die we op weg naar de grotten tegenkomen, dan in de grotten zelf.

Het hotel met zwembad ligt op een half uurtje rijden van Dambulla. Er is niet echt een gezellig dorpje in de buurt, dus we zijn min of meer gebonden aan het restaurant van het hotel. Het eten is echter prima en de prijzen zijn redelijk.

Rotstempel Sri Lanka - Sigiriya rotsDag 2 Rotstempel Sri Lanka – Leeuwenrots Sigiriya

In Sri Lanka heb je geen leeuwen, maar wel een Leeuwenrots. Trots rijst hij op uit de omliggende jungle. Hij dankt zijn naam aan de twee enorme stenen klauwen aan de voet van de rots.

De grootste horde toeristen is vertrokken als je aan het einde van de middag begint aan de beklimming. De zon brandt wat minder fel, maar toch is het warm tijdens de tocht naar boven. De ijzeren trappen, langs de rotswand, zijn steil. Het is even puffen dus, maar na 1200 treden bereiken we de 200 meter hoge top. Onderweg passeren we nog enkele rotsschilderingen van weelderige vrouwen. De funderingen op de top zijn van wat ooit een paleis of klooster moet zijn geweest. Hoewel deze niet erg indrukwekkend zijn, maakt het uitzicht vanaf de top de tocht meer dan waard.

Optionele excursie: wil je nog een bijzondere ervaring opdoen vandaag? Ga dan op safari naar Minneriya NP. In de middag rijdt de chauffeur je naar één van de nationale parken in de buurt. Dit is hét perfecte tijdstip om wildlife te spotten, omdat de olifanten na een warme dag meestal tevoorschijn komen om hun dorst te lessen. Je jeep is open, zodat je goed zicht hebt op deze grijze reuzen. Je ervaren parkranger zit achter het stuur en rijdt je jeep de natuur in en op zoek naar de eerste glimpen van de wilde olifant. Het bezoek aan de Leeuwenrots wordt dan in de ochtend gepland.

tempels Sri Lanka met kinderen - uitzicht Sigiriya rotsDag 3 – cultuur of strand?

Vanuit Sigiriya kun je de pelgrimsroute volgen en de Tempel van de Tand bezoeken in Kandy, met de bouwsteen Vuurdans in lotusstad, of Trappen langs tempelruïnes en op je fiets de tempelruïnes in Polonnaruwa bewonderen.

Heb je even genoeg cultuur gesnoven, ga dan op zoek naar Nemo en maak een snorkeltocht voor de kust van Trincomalee, met de bouwsteen Poederstrand en haaientand.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfort Stay Sigiriya

Reissom: € 237,- per volwassene en € 175,- per kind
Inbegrepen: Verblijf van 2 nachten in duplex familiekamer inclusief ontbijt en privé-vervoer

Op zoek naar nog meer comfort? Overnacht dan in ons design hotel. Het hotel heeft een modern en strak ontwerp. Je verblijft als gezin in een duplex kamer, met slaapkamer voor de ouders op de begane grond en een aparte slaapkamer voor de kinderen op de eerste verdieping. Het kost wat meer dan onze standaardoptie, maar daarvoor krijg je meer ruimte en privacy. Fijn als je kinderen vroeg naar bed gaan en jij bijvoorbeeld nog even tv wilt kijken. Vanaf het zwembad met een ‘infinity edge’ heb je een mooi uitzicht op de iconische Leeuwenrots.

Welke optie wil je aanvragen?

Pelgrimspad naar Leeuwenrots
Comfort Stay Sigiriya
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan