Treinreis Sri Lanka Kids - thee plukster

Trek in thee

Treinreis Sri Lanka met je kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ella - Little Adam's Peak
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 292,- per volwassene
€ 215,- per kind
Inclusief: bezoek theefabriek en wandeling

Ella ligt in de bergen tussen de theeplantages. De leukste manier om ze te bekijken is met een treinreis, tussen de locals. Maak een wandeling, ontmoet kleurrijke pluksters en bezoek een theefabriek. Je hotel? A view with a room: het hotel heeft een top locatie met een overweldigend uitzicht én sinds 2018 ook een zwembad.
Bovendien is dit een 'hotel met een hart', een hotel dat meedoet aan een project dat familie's helpt een nieuw huis te bouwen.

Overnachtingen: 2 nachten in familiehotel zonder zwembad
Excursie: bezoek theefabriek en wandeling(en)
Maaltijden: 2 x ontbijt en 1 x lunch
  • overige maaltijden en drankjes

  • transport naar Ella

  • fooien

  • optioneel: treinrit van Kandy/Kitugala naar Ella

treinreis Sri Lanka met kinderen - theefabriekDag 1 – pluk je eigen thee

In de theefabriek is het een stuk warmer dan buiten. De machines maken kabaal en overal waar we kijken wordt thee gedroogd, geschud of geselecteerd. Dit maakt best dorstig en de verse thee smaakt prima.

Het hotel in Ella ligt wat hoger en heeft een spectaculair uitzicht over de heuvels en Ella’s Gap. In Ella hangt een backpacker sfeertje: reizigers wisselen verhalen uit over die mooie treinreis en dat prachtige uitzicht. We rijden ’s avonds in een tuktuk naar beneden en eten een hapje in een van de restaurantjes. Dit is meteen de juiste plek om tips te vragen over de wandeling(en) die we morgen willen gaan maken.

treinreis Sri Lanka met kinderen - jump Little Adam's PeakDag 2 – wandelen

Tussen de theestruiken door zien we de hutjes van de pluksters. Was ligt te drogen op de struiken en kinderen die lachen. Wanneer ze dichterbij durven te komen kunnen we eindelijk de kleurboeken en stiften uitdelen – niet voor niets meegenomen. Na een fotomoment met een van de pluksters (midden tussen de theestruiken) is het tijd voor de wandeling naar de top van Little Adam’s Peak.

Het is best wel warm en er zijn veel treden, maar toch is deze wandeling goed te doen met kinderen. Gelukkig hebben we wat water meegenomen voor onderweg. We bepalen zelf ons tempo en kijken links en rechts uit over de theevelden. Bovenop de top waait een verkoelende bries en het uitzicht is de moeite meer dan waard.

Omdat we nog wat energie over hebben wandelen we nog naar de Nine Arches Bridge. We zijn precies op tijd! De trein rijdt net over de brug wanneer wij aan de overkant zijn. Het perfecte fotomoment!

treinreis Sri Lanka met kinderen - thee plukkenDag 3 – safari-tijd

Wil je na Ella wat cultuur opsnuiven dan is Kandy de beste plek daarvoor. Breng een bezoekje aan de Tempel van de Tand, offer lotusbloemen, ga naar een culturele show en dwaal door de straten met de bouwsteen Vuurdans in Lotusstad.

Wil je liever Op safari! met je kinderen? Reis dan door naar Yala. Grote kans dat je wilde olifanten en krokodillen gaat zien en met een beetje geluk spot je ook een luipaard of een zwarte beer.

Reiziger Katrien Blauwhoff aan het woord:

“Wij klimmen tussen de theevelden door naar boven richting Little Adam’s Peak. Ella ligt vrij hoog in de bergen, toch is het om 9u al behoorlijk warm, we zijn blij dat we niet gekozen hebben voor de toch langere tocht naar Ella Rock. “

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Optionele treinrit Ella

Reissom: €3,- per persoon
Inbegrepen: treinkaartje

Het is behoorlijk druk in de trein – we zijn niet de enigen die van het uitzicht willen genieten. Gelukkig stappen andere toeristen op het volgende station uit en hebben we een bankje voor onszelf. Het is een prachtige dag en de blauwe lucht in combinatie met de groene theevelden maakt het uitzicht grandioos. De lokale verkoper van hartige donuts loopt langs en doet goede zaken.

Comfort stay met zwembad

Reissom: € 345,- per volwassene en € 255,- per kind
Inbegrepen: 2 overnachtingen in onze luxe special stay, tussen de theevelden, inclusief ontbijt

Midden tussen de theevelden, net buiten Ella, ligt dit comfortabele resort. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, er is een Ayurveda spacentrum en een zwembad omringd door theestruiken. Dit resort ligt al praktisch halverwege Little Adam’s Peak en het uitzicht is fabuleus.

Welke optie wil je aanvragen?

Trek in thee
Optionele treinrit Ella
Comfort stay met zwembad
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan