Inspiratie voor je Sri Lanka vakantie met kinderen

Afwisseling tijdens een individuele Sri Lanka vakantie met kinderen vinden wij belangrijk en dé manier om het land echt te leren kennen. Door onderstaande beelden krijg je een goed idee van wat er zoal te zien en te doen is in Sri Lanka, maar ook wat wij als Riksja Family Sri Lanka jou te bieden hebben. Laat je inspireren door wat je ziet en leest en stel je eigen individuele Sri Lanka vakantie met kinderen samen.

Vakantie Sri Lanka - olifantTuk tuk ritje - Sri Lanka vakantieStrand tijdens je Sri Lanka reisYala NP - Sri Lanka vakantieSpecial Stay koloniaal landhuis - KandySri LankaUitzicht tijdens je Sri Lanka vakantieLittle Adams Peak - Sri LankaSafari Sri Lanka met kinderen - olifantenVakantie Sri Lanka - treinreisTreinreis Sri Lanka Kids - Ella hotel ontbijtOptionele treinreis Sri Lanka EllaRotstempel Sri Lanka Kids - SigiriyaRaften Sri Lanka met kinderenSnorkelen Malediven - Sri Lanka reisSri Lanka vakantie - thee pluksterOptionele safari Minneriya NP - Sri Lanka KidsMalediven - reizen Sri Lanka

 

Onze top 5 bezienswaardigheden

Riksja Family Sri Lanka: luipaarden in Yala NP

Luipaarden in Yala NP

1. Spot luipaarden tijdens een safari

Dé plek voor je safari in Sri Lanka is Yala National Park. Apen buitelen door de bomen en pauwen laten hun mooiste veren zien. Luipaarden liggen verstopt in de bomen, krokodillen warmen zich op aan de oever van een meer en zwarte beren komen van tijd tot tijd te voorschijn. Het kan hier best druk zijn, maar een safari met kinderen is zeker de moeite waard. Je familiehotel, met zwembad, ligt op ongeveer drie kwartier rijden van Yala.

Bekijk onze bouwsteen ‘Op safari!

Riksja Family Sri Lanka: thee plukken

Thee plukken bij Ella

2. Met de trein naar theeplantages

Ella ligt in de bergen tussen de theeplantages. De leukste manier om ze te bekijken is met een treinreis, tussen de locals. Maak een wandeling, ontmoet kleurrijke pluksters en bezoek een theefabriek. Tussen de theestruiken door zie je de hutjes van de pluksters, de was die ligt te drogen op de struiken en kinderen die lachen. In Ella hangt een backpacker sfeertje: reizigers wisselen verhalen uit over die mooie treinreis en dat prachtige uitzicht.

Bekijk onze bouwsteen ‘Trek in thee

 

Riksja Family Sri Lanka: surfen

Leer surfen als een pro

3. Tijd voor actie! Surfen Sri Lanka

Het strand loopt langzaam af in zee, er heerst een relaxte sfeer en de golven zijn er perfect. Arugam bay is dé plek voor surfliefhebbers, ook als je een beginner bent. Hier kunnen jij en de kinderen de kneepjes van het vak leren. In je resort in Pottuvil bestaat het leven uit chillen en surfen. Het strand is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Zand en strand… that’s it!

Bekijk onze bouwsteen ‘Surfen Sri Lanka

 

Rotstempel Sri Lanka Kids - Sigiriya

Leeuwenrots bij Sigiriya

4. Olifanten spotten bij de Leeuwenrots

In Sri Lanka heb je geen leeuwen, maar wel een Leeuwenrots. Trots rijst hij op uit de omliggende jungle. Hij dankt zijn naam aan de twee enorme stenen klauwen aan de voet van de rots. Om bovenop de Lion Rock te komen moet je flink wat klimmen en klauteren en onderweg oppassen voor brutale aapjes en wespennesten. Naast de ontelbare fresco’s en Boeddha beelden is het uitzicht over de omliggende jungle ook indrukwekkend. Maak vervolgens een safari naar Minnerya National Park om talloze olifanten te zien vanuit een open jeep.

Bekijk onze bouwsteen ‘Pelgrimspad naar Leeuwenrots

 

Riksja Family Sri Lanka: snorkelen

Snorkelen bij Pigeon Island

5. Snorkelen tussen tropische visjes

Het strand van Uppuveli, aan de oostkust bij Trincomalee, heeft nog echt een lokaal karakter, met een gezellige vibe. Een ideale plek om te ontspannen en om te snorkelen. Het zandstrand is warm, uitgestrekt en verlaten. De branding is rustig; het is hier leuk en je kunt er veilig zwemmen en springen in de golven. Snorkelen doe je bij Pigeon Island. De tocht naar Pigeon Island duurt zo’n 10 minuten. Ga vroeg in de ochtend, zodat het nog relatief rustig is. Kies een goede plek voor je spullen en zet je snorkel op: tijd om de onderwaterwereld te verkennen. De lifeguard op het strand houdt iedereen goed in de gaten en legt uit waar je het beste het water in kunt en waar je wel en niet mag snorkelen. We zijn nog geen vijf minuten in het water of we zien de eerste rifhaai voorbij zwemmen. Klein en onschuldig, maar toch een haai!

Bekijk onze bouwsteen ‘Poederstrand en haaientand’

Bekijk onze overzichtskaart van Sri Lanka met alle bouwstenen.

Algemene informatie Sri Lanka

Bij een verre reis is een goede voorbereiding nooit verkeerd. Klik op onderstaande links voor meer algemene reisinformatie over Sri Lanka.

• visum en geld
• klimaat
• praktische tips
• verzekeringen
• gezond op reis
• extra services & handige links

 

Bouw je reis

Met onze bouwstenen kun je je eigen rondreis door Sri Lanka met kinderen samenstellen. Daarnaast hebben we alvast een paar rondreizen met kinderen ter inspiratie samengesteld.

 

 

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op Sri Lanka en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

Bestemmingsexperts Sri Lanka

Wij, Anne-Marie en Juliette, de reisspecialisten van Riksja Family Sri Lanka, kunnen niet stoppen met praten over Sri Lanka en al het moois dat het land biedt. We inspireren je graag met onze tips voor je reis.

Praktische weetjes

Tijdsverschil: 3,5 uur
Taal: Singalees
Munteenheid: Rupee
Visum: ja, $35

 

Liever bellen?

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur -17:30 uur