hoe-reis-je-in-quinten-tuk-tukVakantie Sri Lanka met kinderen

Je kunt op verschillende manieren reizen tijdens je vakantie Sri Lanka met kinderen. Vanwege de afstanden tussen de bouwstenen en de afwijkende verkeersregels is autorijden hier een avontuur op zich. Buiten de stad wordt autorijden veel gemakkelijker, maar een goede wegenkaart is een must. Omdat wij zelf optimaal van het land willen genieten, kiezen wij ervoor om met een auto met prive chauffeur door Sri Lanka te trekken, voorzien van airconditioning. We plannen een treinreis voor je in van Nuwara Eliya naar Ella – dit is een van de mooiste treinroutes van het land, met vol zicht op de groene theeheuvels. Heb je de smaak te pakken, reis dan met de trein van Galle naar Colombo. Tijdens deze trip langs de westkust heb je aan de linkerhand de oceaan en aan de rechterhand het achterland. Bovendien deel je de coupe met locals. Hier en daar namen wij een tuktuk. Leuk om zo wat van het land te zien en makkelijk om ergens te komen.

Tijdens je vakantie Sri Lanka met kinderen zal Riksja Family Sri Lanka het vervoer tussen de door jouw gekozen Sri Lanka bouwstenen voorstellen. Je kunt op het vrijblijvende aanvraagformulier aangeven welke bouwstenen je aanspreken. Wil je weten waar de bouwstenen en/of rondreizen liggen? Kijk dan op onze Sri Lanka-kaart.

 

kandy-met-kinderenWat is de meest logische route?

Sri Lanka biedt voor ieder wat wils: ontspanning aan lange zandstranden, wildlife in een van de nationale parken, natuur in de theeheuvels van Ella en culturele hoogstandjes in Kandy en bijvoorbeeld Polonnaruwa. Het maakt dus eigenlijk niet uit hoe lang je gaat, want een combinatie van natuur, cultuur en strand is altijd goed te maken. Alle reizigers komen aan in Colombo en zullen daar hun reis beginnen. Wij vinden het fijn om dat relaxed te doen en adviseren je dan ook om in Negombo te beginnen. Je eerste verse vis van de BBQ vang je zelf. Na Negombo kun je kiezen voor avontuur in Kitugala of juist cultuur in Polonnaruwa. Alle wegen leiden uiteindelijk weer naar het culturele hart van Sri Lanka: Kandy. Hier ligt de tand van Buddha in de Temple of de Tooth en een dansvoorstelling is eigenlijk niet te missen. Is het tijd voor wildlife dan zijn er twee mogelijkheden: wilde olifanten spot je in Miniriya Nationaal Park. Met een beetje geluk steken ze juist voor jouw auto de weg over. Jaguars, krokodillen en zwarte beren vind je juist in het zuiden, in Yala Nationaal Park. Aan het einde van je reis is het heerlijk ontspannen aan het strand. Je kunt kiezen voor de lange brede stranden aan de oostkust, bij Uppuveli, met als snorkel-hotspot Pigeon Island. Liever strand combineren met historie? Ga dan naar het zuiden, naar Galle en ben trots op de bouwwerken van onze VOC-voorouders.