2 weken Sri Lanka met kinderen - markt

Rondreis 3: Sri Lanka in een (kokos)notendop

2 weken Sri Lanka met kinderen - highlights in a nutshell

Rondreis 3: Sri Lanka in een (kokos)notendop
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Negombo - Kandy - Ella - Yala - Tangalle - Colombo
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Reissom: € 1455,- per volwassene
€ 1075,- per kind
o.b.v. 2 volw. + 2 kind. reizend in juli/aug
andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag
Inclusief: o.a. vissen en barbeque in Negombo, culturele schow Kandy, safari in Yala, tuk tuk naar Rekawa schildpappenstrand, tuk tuk tour Colombo
Vluchten: vanaf € 800,- p.p.

2 weken Sri Lanka met kinderen, deze reis 'has it all': cultuur, natuur en strand zijn prima met elkaar te combineren in een relatief korte periode. Flink wat reizen dus in deze 2 weken, afgewisseld met excursies die je juist dat stukje extra geven: visje vangen in Negombo, olifanten spotten in Yala, lotusbloemen offeren in Kandy en als hoogtepunt de hike naar Little Adam's Peak.

Overnachtingen: 1 overnachting in het vliegtuig, 12 overnachtingen in comfortabele familiehotels, inclusief ontbijt
Excursies: vissen en barbeque in Negombo, culturele schow en bezoek Tempel van de Tand in Kandy, safari in Yala, tuk tuk naar Rekawa schildpappenstrand, tuk tuk tour en foodsafari in Colombo
Transport: vervoer met privé-chauffeur
Maaltijden: 12 x ontbijt, 1 x lunch (in Ella)
  • Vervoer: internationale vlucht

  • Overige maaltijden

  • Overige excursies en fooien

  • Entreegelden nationale parken (Yala: € 30,- p. volwassene, € 15,- per kind)

  • Hoteltoeslag bij verblijf in Kandy tijdens het Perahera festival (29 juli t/m 8 augustus)

2 weken Sri Lanka - strand NegomboDag 1 & 2 – vlucht naar Sri Lanka en aankomst in Negombo

Reistijd: circa 45 minuten exclusief vlucht

Eindelijk is het zo ver – 2 weken Sri Lanka met kinderen gaan beginnen. Na de nachtvlucht (ongeveer 12 uur) staat onze chauffeur al op ons te wachten; hij brengt ons naar het hotel in kleinschalig en relaxed Negombo. Onderweg valt direct de gezellige drukte van Sri Lanka op: iedereen maakt gebruik van dezelfde weg. De wandelaars en fietsers worden ingehaald door (toeterende) tuk tuks en ronkende bussen. Honden lopen los rond en hier en daar staat een verdwaalde koe. Ook de chauffeur haalt in, toetert en remt af. Even wennen, deze rijstijl. Maar wel leuk, dat hectische en chaotische. Het hotel ligt op ongeveer vijf minuten lopen van het strand – hier is het ‘s avonds heerlijk genieten van een verkoelend briesje. Geen zin om naar het strand te lopen? Koel dan af in het zwembad van het hotel en eet wat in het restaurant.

2 weken Sri Lanka - visje vangen in NegomboDag 3 – bring-your-own

Vandaag vroeg op pad om de lunch bij elkaar te vissen. Vroeg in de ochtend, zodat het nog niet te warm is. Na een half uurtje varen door de lagune pakt de kapitein de bamboehengels tevoorschijn. Tijd om te vissen, met verse garnaaltjes als aas. Na een uurtje liggen er vier kleine tropische vissen op de bodem van de boot. Te weinig voor de bbq die op het strand gepland staat, maar gelukkig heeft Negombo een vismarkt. We kiezen grote garnalen uit en verse tonijn. Die brengen we naar de cleaner: een man met een groot en scherp mes. Hij maakt de tonijn schoon en gaat daarna graag met ons lachend op de foto. Bij een restaurant op het strand maken ze de vis voor ons klaar. De verse vis en salade smaken heerlijk en het koude biertje maakt het perfect.

2 weken Sri Lanka - cultureel KandyDag 4 – Negombo – Kandy

Reistijd: circa 3 uur

Naarmate we dichter bij Kandy komen, wordt het wat heuvelachtiger en iets koeler. Kandy is voor velen het cultureel hoogtepunt van Sri Lanka – de tand van Boeddha ligt in de Temple of the Tooth en is voor veel gelovigen en toeristen een trekpleister.

Aan het begin van de middag zijn we in ons hotel in Kandy. Het heeft familiekamers en uitzicht op het meer. We wandelen in ongeveer 10 minuten naar het centrum van Kandy – leuk om deze bruisende stad op eigen gelegenheid te verkennen. Aan het einde van de middag houden we dan nog tijd over om af te koelen in het zwembad bij ons hotel.

2 weken Sri Lanka - vuurdans in KandyDag 5 – vuurdansen in Lotusstad

Aan het einde van de middag begint de culturele show. De trommelaars zwepen de boel goed op en de dansers tonen hun acrobatische kunsten. De show wordt op spectaculaire wijze afgesloten door vuurspuwers en mannen die over hete kolen lopen. De kinderen zijn onder de indruk en kijken met open mond toe (don’t try this at home).

Bij de Tempel van de Tand is het druk met gelovigen en toeristen. Driemaal daags voeren monniken rituelen uit en wij zijn net op tijd voor de puja van 18 uur. De tand van Boeddha is bijna te zien! Doe zoals de Singalezen doen: steek een olielampje aan en offer bloemen.

2 weken Sri Lanka - reizen met de treinDag 6 – trek in thee

Reistijd: circa 5 uur

Vanuit Kandy reizen we naar Nuwara Eliya, oftewel Little England. Het ligt wat hoger in de heuvels en het is hier een stuk koeler. Onderweg wordt het landschap langzaam steeds groener en zien we hier en daar pluksters in het veld staan. Theestruiken zover als het oog reikt. De gids in de theefabriek vertelt over het selectie- en fermentatieproces van de theebladeren, waarna we eindelijk thee mogen proeven. Na de lunch kiezen wij ervoor met de trein verder te reizen naar Ella. We nemen in de middag de trein, zodat het wat minder druk was en we komen rond half 6 aan. Onderweg spectaculaire vergezichten en theeplantages zover als het oog reikt. Onze chauffeur is met de auto (en de bagage) naar Ella gereden en we zijn tegelijkertijd weer op het station. Hij brengt ons in zo’n vijf minuten naar ons hotel.  ‘s Avonds eten we in Ella; een leuk stadje, waar een relaxte vibe hangt.

2 weken Sri Lanka met kinderen - thee plukkenDag 7 – plukken en hiken

Vroeg op pad vandaag, voordat het warm wordt. Tussen de theestruiken door zien we de hutjes van de pluksters. Was ligt te drogen op de struiken en de kinderen lachen. Wanneer ze dichterbij durven te komen kunnen we eindelijk de kleurboeken en stiften uitdelen. Na een fotomoment (midden tussen de theestruiken) is het tijd voor de wandeling naar de top van Little Adam’s Peak.

Het is warm en er zijn veel treden, maar goed te doen. Gelukkig hebben we water meegenomen en bepalen we zelf ons tempo. Bovenop de top waait een verkoelende bries en het uitzicht is de moeite meer dan waard. Heb je hierna nog tijd en zin? Wandel dan naar de Nine Arches Bridge. Houd je camera in de aanslag, want het beste fotomoment is natuurlijk wanneer de trein over deze brug rijdt.

het privé-vervoer tijdens je 2 weken Sri Lanka met kinderenDag 8 – stukje Afrika in Azië

Reistijd: circa 4 uur

Het landschap wordt langzaam aan platter en droger naarmate we de bergen achter ons laten. Zo zal Yala er dus ook uit zien: een stukje Afrika in Zuidoost-Azië. Even beu van het lange zitten? Stop onderweg voor een heerlijke lunch of verse mango’s. Hoe dichter we bij Yala komen, hoe meer de spanning toeneemt in de auto: zijn er onderweg al wilde dieren te zien?

Je hotel ligt in Tissamaharama aan de rand van het Yala National Park. Vanuit je kamer kijk je uit over de sfeervol aangelegde tuin met zwembad. Neem aan het einde van de dag nog even een verfrissende plons in het zwembad en koel af na de lange rit.

tijdens je 2 weken Sri Lanka een luipaard spotten in YalaDag 9 – op safari!

Een stevig 4×4 staat voor ons klaar. De jeep is open en we vragen ons angstig af of de jaguar ons niet te grazen zal nemen. Blijkt dat dit zeer schuwe dieren zijn en dat we daar absoluut niet bang voor hoeven zijn. Het is warm en stoffig in het park. De paden zijn voornamelijk van zand en al snel zitten we diep in het park, tussen de bush. Een echt Afrika-gevoel overheerst. We stoppen bij een waterpoel en zien vier krokodillen in het zonnetje liggen. Bek open en de ogen volgen ons. Geen goed moment om uit te stappen.

Al snel horen we via andere chauffeurs dat een zwarte beer gespot is. Hoe spannend is dit! We doen ons best om een glimp op te vangen en zowaar steekt de beer net voor onze jeep de weg over.

2 weken Sri Lanka met kinderen afsluiten aan de stranden van TangalleDag 10-13 – palmen en schildpadden

Reistijd: circa 2,5 uur

Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is … groen. De route langs de zuidkust van Sri Lanka is ontzettend groen en wordt gekenmerkt door de vele kokosnootplantages. Kokos is naast thee een van de belangrijkste exportproducten van Sri Lanka.

Aangekomen bij ons resort gaan we als eerst het strand inspecteren. Wuivende palmbomen (check), goudgeel zand (check) en, op enkele kinderen na, geheel verlaten (check). Ik denk dat we ons paradijs voor de komende dagen wel gevonden hebben. Enige nadeel is dat de zee in de zomer behoorlijk ruig is en er veel stroming staat. Gelukkig heeft het resort wel een zwembad waar de kinderen veilig kunnen zwemmen.

2 weken Sri Lanka met kinderen - schildpadden op het strand van TangalleDag 11 – meet the turtles!

We pakken (na het eten) de tuk tuk naar het Rekawa schildpaddenstrand. Bij het informatiecentrum kopen we een ticket, worden we met andere bezoekers in groepjes verdeeld en moeten we wachten tot er een schildpad op het strand is gespot. Na anderhalfuur geduldig wachten zijn we aan de beurt en mogen we het strand op. Het is pikdonker en we horen een hoop geristel. Een schildpad is een gat aan het graven en het zand spat alle kanten op. Als ze even later haar eieren begint te leggen mogen we dichterbij komen. Het blijkt een groene zeeschildpad van 1 meter lang en circa 150 kg te zijn. Waar de kinderen zich eerder een beetje begonnen te vervelen, zijn ze nu behoorlijk onder de indruk! Een half uur en zo’n 100 eieren later schuifelt de schildpad weer richting de branding en stappen wij in de tuk tuk terug naar ons resort.

2 weken Sri Lanka met kinderen - hectisch ColomboDag 13 – toeterend door hectisch Colombo

Reistijd: circa 4 uur

Hoe dichter bij Colombo, hoe meer hectiek. Statige koloniale gebouwen, drukke volkswijken met fantastisch lokaal eten en heel veel verkeer. Wij houden wel van hectiek en chaos en kiezen bewust voor dit laatste nachtje in Colombo. Wie meer van rust en ontspanning houdt kan beter naar Negombo gaan. We stappen in Pettah uit de tuk tuk en wandelen door deze kleurrijke volksbuurt. De geur van kruidige hapjes kom op ons af, evenals een overbeladen brommer. Bollywood muziek knalt uit de speakers van een winkel en marktkoopmannen proberen al schreeuwend hun waar aan de man te brengen. Tegenover de de Wolvendaalsche kerk, onze volgende stop, rusten we even uit met een glaasje chai en een lokaal snackje.

2 weken Sri Lanka met kinderen - terug naar huisDag 14 – naar huis

Reistijd: circa 1 uur exclusief vlucht

Er is een einde gekomen aan onze 2 weken Sri Lanka – tijd om afscheid te nemen. De chauffeur haalt ons op tijd op en brengt ons in ongeveer een uurtje naar de luchthaven (afhankelijk van het verkeer en de drukte); we zijn op tijd voor onze terugvlucht. Vanuit het vliegtuig werp ik nog een laatste blik op groen Sri Lanka – wat jammer dat deze reis door dit prachtige land is afgelopen. Ik had graag nog wat langer willen blijven.

Vliegtickets nodig?

“We regelen niet alleen je rondreis, maar desgewenst ook je vliegtickets. Niet alleen
profiteer je daarmee van voordeliger tarieven, maar je weet zeker dat je vluchten aansluiten
op je reis – óók als deze vertraagd of gewijzigd worden! Handig toch? Als je wilt dat wij dit
regelen, geef dat dan aan op ons aanvraagformulier.”

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen