Rondreis 4: Eigenwijs eilandenreis

Sri Lanka en Malediven met kinderen

Rondreis 4: Eigenwijs eilandenreis
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Negombo - Unawatuna - Yala - Ella - Kandy - Sigiriya - Colombo - Malediven
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Reissom: € 2390,- per volwassene
€ 1765,- per kind
o.b.v. 2 volw. + 2 kind. reizend in juli/aug
andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag
Inclusief: o.a. fisherman experience Negombo, VOC fotospeurtocht Galle, safari Yala, wandelingen rodom Ella, culturele show in Kandy, tuk tuk tour Colombo en verblijf op de Malediven
Vluchten: vanaf € 900,- p.p.

Verdiep je in het leven van een visser in Negombo, treed in de voetsporen van de VOC in Galle en spot een luipaard op safari in Yala. Trek vervolgens de bergen in, wandel door de theeplantages romdom Ella en voel Boeddha aan de tand in Kandy. Na het beklimmen van de Leeuwenrots en een tuk tuk tour door Colombo sluit je je Sri Lanka en Malediven met kinderen rondreis ontspannen af op een eiland tussen de locals.

Overnachtingen: 18 nachten in een comfortabele familiehotels en 1 nacht in het vliegtuig
Excursies: fisherman experience Negombo, VOC fotospeurtocht Galle, safari Yala, wandelingen rodom Ella, vuurshow in Kandy, beklimming Leeuwenrots, tuk tuk tour Colombo
Transport: privé-chaffeur in Sri Lanka, vlucht Colombo - Male, speedboot transfers Malediven
Maaltijden: 19x ontbijt + 1x lunch in Negombo
  • internationale vluchten (heen Colombo, terug vanaf Malediven)

  • maaltijden naast het genoemde ontbijt en lunch

  • entreegelden: in totaal circa €150/75 per volw./kind

  • Hoteltoeslag bij verblijf in Kandy tijdens het Perahera festival (29 juli t/m 8 augustus)

sri-lanka-reis-kinderen-negombo-strandtent

Rondreis Sri Lanka en Malediven met kinderen – Dag 1 & 2 – aankomst Negombo

Reistijd: circa 45 minuten exclusief vlucht

Ayubowan! Na een nachtvlucht van circa 12 uur staat onze privé-chauffeur met een brede glimlach op de luchthaven te wachten. Onderweg naar het eerste hotel valt direct de gezellige drukte van Sri Lanka op: iedereen maakt gebruik van dezelfde weg. De wandelaars en fietsers worden ingehaald door (toeterende) tuk tuks en ronkende bussen. Honden lopen los en hier en daar staat een verdwaalde koe. Ook de chauffeur haalt in, toetert en remt af. Even wennen, deze rijstijl. Maar wel leuk, die hectiek.

Drie kwartier later komen we aan bij ons hotel met zwembad, op vijf minuten lopen van het strand. Het hotel heeft een prima restaurant, maar we besluiten om, met onze voeten in het warme zand, een viscurry te bestellen bij één van de restaurantjes op het strand.

sri-lanka-reis-kinderen-negombo-laguneDag 3 – visser voor een dag

Vandaag het water op om de lunch bij elkaar te vissen. Vroeg in de ochtend, zodat het nog niet te warm is. Na een half uurtje varen door de lagune, pakt de kapitein de bamboehengels tevoorschijn. Tijd om te vissen, met verse garnaaltjes als aas. Na een uurtje liggen er vier kleine tropische vissen op de bodem van de boot. Te weinig voor de bbq die op het strand gepland staat, maar gelukkig heeft Negombo een vismarkt. Wij kiezen grote garnalen uit en verse tonijn, die we naar de cleaner brengen: een man met een groot mes. Hij maakt de tonijn schoon en gaat daarna graag met ons lachend op de foto. Bij een restaurantje op het strand maken ze de vis voor ons klaar. Verser kun je de vis niet krijgen!

hotel-unawatuna-met-kidsDag 4 – Nederlands erfgoed in de tropen

Reistijd circa 3 uur

Vanuit Negombo volgen we de express way naar de zuidkust van Sri Lanka. We verblijven in een historisch hotel: een VOC gouvernerswoning uit 1735. Het hotel ligt op zeven kilometer afstand van het Galle fort en zo’n tien minuten lopen vanaf het strand van Unawatuna. Mocht je geen zin hebben om te lopen kan je ook altijd een tuk tuk nemen. Met onze voeten in het warme zand genieten we die avond van king prawns, rechtstreeks van de grill.

akkersloot-voc-galle-kidsDag 5 – VOC fotospeurtocht Galle fort

Na een heerlijk dagje op het strand, nemen we aan het einde van de middag een tuk tuk naar Galle. De gids is al snel gevonden, die zie je met zijn grote baard niet makkelijk over het hoofd. Met hem gaan we een fotospeurtocht doen. Het is hier heerlijk slenteren door de smalle straten, waarvan een deel nog Nederlandse namen hebben. De zilte zeelucht zorgt voor verkoeling.

Gids Shanjei vertelt in geuren en kleuren over ‘onze’ geschiedenis terwijl er ondertussen druk gezocht wordt naar de verschillende foto’s. Bij de Hollandse kerk is al snel één van de foto’s gevonden. Naast de oude VOC pakhuizen en koloniale gebouwen is het vooral leuk om de bewoners van het fort te ontmoeten.

unawatuna-strand-kinderenDag 6 en 7 – Unawatuna strand – Yala

Reistijd: circa 4 uur

Na een heerlijk dagje strand rijden we vanuit Unawatuna langs de groene zuidkust richting Yala National Park. Onderweg stopt onze privé-chaffeur nog in Matara om ons de Nederlandse kerk en het Dutch Starfort te laten zien, dat tegenwoordig een klein museum huisvest.

Naarmate we Yala naderen verandert het landschap enigszins. We laten de groene kokosnootplantages achter ons en het wordt wat droger en stoffiger. Het gebied rondom Yala is net een stukje Afrikaanse bush in Zuidoost-Azië.

Ons hotel ligt in Tissamaharama aan de rand van het Yala National Park. Vanuit de kamer kijken we uit over de verzorgde tuin met zwembad.

luipaard-yala-met-kinderenDag 8 – safari Yala National Park

Een stevige 4×4 staat voor ons klaar. Het is warm en stoffig in het park. De paden zijn voornamelijk van zand en al snel zit je diep in het park, midden in de bush. Een Afrika-gevoel overheerst.

Bij een waterpoel liggen vier krokodillen in het zonnetje. Bek open en de ogen volgen je continu. Dit is geen goed moment om uit te stappen. Wanneer andere chauffeurs een luipaard hebben gespot, geven ze dat aan elkaar door. Wel zo makkelijk, al zorgt het ervoor dat we op een gegeven moment met 20 jeeps om één olifant heen staan. Eind van de middag leek het er op dat we geen luipaard meer zouden zien, maar toen we richting de uitgang van het park reden hadden we mazzel, er stak er een vlak voor onze jeep de weg over.

ella-restaurant-hotel-met-kinderenDag 9 – tea time

Reistijd: circa 4 uur

We verlaten de droge vlakte en rijden langzaam de bergen in. Onderweg stoppen we bij een waterval en kopen we verse mango’s bij een stalletje langs de weg. Lekker als lunch. We vervolgen onze reis en al snel worden we omringd door theeplantages. Onderweg kan je altijd vragne om te stoppen, zodat je kan kijken bij een theeplantage.

Het hotel in Ella ligt hoog tegen een berg en heeft een spectaculair uitzicht over de omliggende theeheuvels en Ella’s Gap. Een uitzicht om bij weg te dromen, even genieten!

treinreis Sri Lanka met kinderen - wandelen in EllaDag 10 – trekking naar Little Adam’s Peak

Vandaag staat er wandeling naar de top van Little Adam’s peak op het programma. Het is best wel warm en er zijn veel treden, maar toch is deze wandeling goed te doen met kinderen. Onze chauffeur leidt ons, maar het wandeltempo bepalen we zelf. Onderweg kijken we uit over de theevelden en ontmoeten we enkele theepluksters, die maar al te graag voor een paar Rupee met ons op de foto willen. Bovenop de top waait een verkoelende bries en het uitzicht is de moeite meer dan waard.

In Ella hangt een ontspannen backpackerig sfeertje. ‘s Avonds nemen we een tuk tuk naar het dorp en zoeken we een gezellige restaurantje uit.

kandy-met-kinderen-tempel-tand-2Dag 11 – Kandy de culturele hoofdstad

Reistijd: circa 5 uur

Vanuit Ella rijden we naar het Brits ogende Nuwara Eliya. We stopen bij een oude theefabriek en krijgen een rondleiding. De machines maken kabaal en overal waar je kijkt wordt thee gedroogd, geschud of geselecteerd. Dit maakt best dorstig en de verse thee die we na afloop krijgen smaakt prima. Het hotel in Kandy ligt in de heuvels op korte afstand van de stad. De fijne familiekamers zijn ruim, er is een zwembad en vanuit het restaurant is er een prachtig uitzicht over de groene omgeving.

Van Ella richting Nuwara Eliya (2,5 uur) kun je eventueel ook per trein afleggen. Heb je hier interesse in, geef dit dan bij ons aan.

tempel-van-de-tand-kinderenDag 12 – Boeddha aan de tand voelen

Nadat we overdag de ‘spice gardens’ in de buurt hebben bezocht, rijden we aan het eind van de middag richting het centrum. Buiten begint het al te schemeren en de culturele show gaat beginnen. De trommelaars zwepen de boel goed op en de dansers tonen hun acrobatische kunsten. De show wordt op spectaculaire wijze afgesloten door vuurspuwers en mannen die over hete kolen lopen.

Bij de Tempel van de Tand is het druk met gelovigen en toeristen. Driemaal daags voeren monniken rituelen uit en wij zijn net op tijd voor de puja van 18.00 uur. De tand van Boeddha krijgen we niet te zien, maar wel de met goud en juwelen beklede stupa waar het relikwie in wordt bewaard. Om ons karma een positieve boost te geven, steken we buiten een kokosolielampje aan en offeren we lotusbloemen bij de tempel .

sri-lanka-rondreis-kinderen-dambulla-3Dag  – grotklooster Dambulla

Reistijd: circa 3 uur

Vanuit Kandy rijden we naar Dambulla. Het pelgrimspad naar boven telt 360 treden – even doorwandelen in de warmte. De vijf grotten staan vol met goud beklede Boeddhabeelden (157 in totaal) en er is meer dan 2000 m2 aan muurschilderingen, waarvan sommige meer dan 2000 jaar oud. Wij vinden het best indrukwekkend, maar onze kinderen zijn eerlijk gezegd meer geïnteresseerd in de aapjes die ze op weg naar de grotten tegenkomen, dan de grotten zelf.

Het hotel met zwembad ligt in de buurt van Sigiriya. Er is niet echt een gezellig dorpje in de buurt, dus we eten ‘s avonds in het restaurant van het hotel. Het eten is prima en de prijzen zijn redelijk.

sri-lanka-vakantie-kinderen-sigiriyaDag 14 – beklimming Leeuwenrots Sigiriya

In Sri Lanka heb je geen leeuwen, maar wel een Leeuwenrots. Trots rijst hij op uit de omliggende jungle. Hij dankt zijn naam aan de twee enorme stenen klauwen aan de voet van de rots. De grootste horde toeristen is vertrokken wanneer we aan het einde van de middag beginnen aan de beklimming. De zon brandt wat minder fel, maar toch is het warm tijdens de tocht naar boven. De ijzeren trappen, langs de rotswand, zijn steil. Het is even puffen dus, maar na 1200 treden bereiken we de 370 meter hoge top. Onderweg passeren we nog enkele rotsschilderingen van weelderige vrouwen. De funderingen op de top zijn van wat ooit een paleis of klooster moet zijn geweest. Hoewel deze niet erg indrukwekkend zijn, maakt het uitzicht vanaf de top de tocht meer dan waard.

colombo-tuk-tuk-tour-met-kinderenDag 15 – Colombo tuk tuk tour

Reistijd: circa 4 uur

Hoe dichterbij Colombo we komen, hoe meer hectiek. Je verblijft op een toplocatie in het hart van de stad.

We stappen in Pettah uit de tuk tuk en wandelen door deze kleurrijke volksbuurt. De geur van kruidige hapjes kom op ons af, evenals een overbeladen brommer! Bollywood muziek knalt uit de speakers van een winkel en marktkoopmannen proberen al schreeuwend hun waar aan de man te brengen. We bezoeken het Dutch Period museum, gevestigd in een oude gouverneurswoning van de VOC. Tegenover de de Wolvendaalsche kerk, onze volgende stop, rusten we even uit met een glaasje chai en een lokale snack.

Maafushi - Malediven met kinderenDag 16 – aankomst Malediven

Reistijd: circa 2,5 uur

Vanuit Colombo vliegen we in een uur tijd naar Malé-airport. Hier worden we opgehaald door een speedboat en in 45 minuten tijd naar Maafushi gebracht. Voorheen mocht je als reiziger alleen op de exclusieve resorteilanden verblijven, maar sinds een paar jaar hebben ze op lokale eilandjes als deze ook kleine hotels geopend.

Na het inchecken gaan we direct naar het nabijgelegen toeristenstrandje ‘Bikini beach’. Hier krijgen we direct het Bounty gevoel. Met de snorkel op duiken we het water in om het huisrif te inspecteren. ‘s Avonds lopen we in minder dan een uur een rondje om het eiland en zoeken we een leuk restaurantje uit.

schildpad - Malediven met kinderenDag 17 t/m 19 – eilandleven

Op Maafushi zelf is er, op het strand en het rif na, niet heel veel te doen. Maar het vormt een uitstekende uitvalsbasis vanwaar je het Zuid-Malé Atol kunt verkennen. Zo hebben we via de receptie een snorkeltocht naar een onbewoond eiland geboekt en zijn we ook een dag naar een resorteiland in de buurt geweest. Tegen een kleine vergoeding konden de kinderen daar heel de dag genieten de infinity pool en hebben wij ons ontspannen in de spa en lekker aan de cocktails gezeten.

Maafushi is een laid-back eiland met een lokale charme. Naast enkele hotels en guesthouses vind je er ook een aantal restaurantjes, (souvenir)winkeltjes en drie duikcentra. Door de onderlinge concurrentie liggen de prijzen hier een stuk lager dan op de resorteilanden. Je moet wel rekening houden met lokale cultuur. Zo is er een toeristenstrandje waar je vrij in je bikini rond kunt lopen, maar daarbuiten wordt het op prijs gesteld als je een shirt of een strandjurk aantrekt. Verder wordt er geen alcohol geschonken op het eiland, maar maken ze er wel overheerlijke fruitshakes! Verblijf je toch liever op een resorteiland? Geen probleem, dan passen we de reis voor jou aan.

Malediven met kinderen - vluchtDag 20 – bye bye paradise

Na een paar heerlijke dagen, is het weer tijd om afscheid te nemen van van ons ‘budget’ paradijsje in de Indische Oceaan. Na het ontbijt en wat last minute souvenirtjes worden we door de speedboot weer teruggebracht naar de luchthaven.

Vanuit het vliegtuig kijken we nog een laaste keer uit op de uitgestrekte atollen en ontelbare koraaleilandjes.

Vliegtickets nodig?

“We regelen niet alleen je rondreis, maar desgewenst ook je vliegtickets. Niet alleen
profiteer je daarmee van voordeliger tarieven, maar je weet zeker dat je vluchten aansluiten
op je reis – óók als deze vertraagd of gewijzigd worden! Handig toch? Als je wilt dat wij dit
regelen, geef dat dan aan op ons aanvraagformulier.”

Leuk, we hebben deze rondreis toegevoegd aan je reisplan!

Ben je al klaar om je wensen aan ons door te geven zodat wij een vrijblijvend reisvoorstel kunnen maken?

Nee, ik wil verder puzzelen