hoe-reis-je-in-quinten-tuk-tukSri Lanka vervoer

Je kunt op verschillende manieren door Sri Lanka reizen. Vanwege de afstanden tussen de bouwstenen en de afwijkende verkeersregels is autorijden hier een avontuur op zich. Buiten de stad wordt autorijden veel gemakkelijker, maar een goede wegenkaart is een must. Omdat wij zelf optimaal van het land willen genieten, kiezen wij ervoor om met een auto met privé-chauffeur door Sri Lanka te trekken, voorzien van airconditioning.

Riksja Family Sri Lanka zal het vervoer tussen de door jou gekozen Sri Lanka bouwstenen voorstellen. Je kunt op het vrijblijvende aanvraagformulier aangeven welke bouwstenen je aanspreken.

 

 

Auto met privé-chauffeur

Wij vinden dit zelf een prettige manier van reizen, omdat je op deze manier volop kan genieten van de reis. Je stapt in de auto van je eigen chauffeur en de uitgestrekte theeplantages, tempels en kleine dorpen trekken aan je voorbij. Vaak is de chauffeur ook een goede gids en vindt hij het leuk om enthousiast over zijn land te vertellen. Nynke van Reismetkinderen vertelt je hoe het is om te reizen met een prive-chauffeur. In het begin wat onwennig, maar het went al snel. Je kunt je privé-chauffeur een fooi geven als je tevreden bent over de service, uiteraard kan ben je vrij om de hoogte van het bedrag zelf te bepalen, een bedrag van € 2,- tot € 5,- per dag is gebruikelijk.

 

sri lanka vervoer trein basTrein

Reis je naar Ella, voor de bouwsteen Trek in Thee, dan kun je de eerste dag per trein reizen via de theeheuvels naar de bergen van Ella. Wij kopen 3e klas tickets zodat je samen met de locals reist. In de wagon is het genieten van de mensen in de trein en alles wat er om je heen gebeurt. Boemel door een indrukwekkend berglandschap langs spectaculaire dieptes en vergezichten. Een afwisselende manier van reizen en om met de locals in contact te komen.

 

 

 

vlucht-malediven-met-kinderen

Vliegen naar de Malediven

Combineer je een Sri Lanka rondreis met de bouwsteen Tropisch Toetje Malediven dan is het vervoer tussen beide landen per vliegtuig. De vluchtduur is ongeveer anderhalf uur. En dat is anderhalf uur genieten! Na het opstijgen zie je in de verte de atollen liggen; een azuurblauwe zee met turquoise ringen zover je kijken kan. Naarmate je dichterbij komt veranderen de atollen in eilanden en besef je dat dit het paradijs is waar je komende nachten doorbrengt. Groene palmbomen omringd door parelwitte stranden.

Afhankelijk van het resort waar je verblijft op de Malediven reis je per speedboot of per watervliegtuig naar het eiland.