Over Riksja Sri Lanka Kids

Sri Lanka specialisten

Riksja SriLanka Kids is onderdeel van Riksja Kids, een kindvriendelijke reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste met onze kinderen de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Riksja Reisevent!

Kom jij ook naar ons Riksja Reisevent op 11 november in De Fabrique, Utrecht? We verklappen nog niet alles, maar reken op een dag bomvol reisinspiratie en -informatie over je favoriete bestemmingen. Bestel je gratis kaartje via het Riksja Reisblog (op = op!). Lukt het je niet om erbij te zijn? We staan ook op een aantal vakantiebeurzen. Bekijk hier welke.

Anne-Marie Stol

Reisspecialist SriLankaKids

Reizen met mijn 3 ‘mannen’ vind ik fantastisch! Samen waren we al in Florida en New York, Thailand, Dubai en uiteraard Sri Lanka. Wij houden er van om samen op avontuur te gaan. Steeds weer een nieuwe plek ontdekken en activiteiten doen. Sri Lanka vonden wij heel veelzijdig: prachtige natuur, vriendelijke mensen, cultuur, avontuur en actie. We hebben er een luipaard en olifanten gespot in Yala, uitgekeken vanaf de Leeuwenrots, de trein genomen naar Ella en ontspannen aan de oostkust. Voor de jongens waren het surfen en raften het hoogtepunt van de reis. Bekijk ons filmpje in de bouwsteen Surfen Sri Lanka, dan begrijp je wel waarom.

Juliëtte Driel

Reisspecialist SriLankaKids

Sri Lanka is voor mij…

… een bestemming die hoog op mijn lijstje staat, vanwege de variatie, manier van reizen en de relatief korte afstanden. Ik kan niet wachten om dit jaar kennis te maken met de  Sri Lankanen, hun cultuur en natuur.

 

Ik werk bij RiksjaKids omdat….

….. reizen mijn passie is en ik dit graag op andere reizigers overbreng. Deze passie heeft mijn gezin gelukkig ook en we hebben we al meerdere RiksjaKids reizen gemaakt. Een manier van reizen die bij mij past door de kleinschaligheid, sfeervolle locaties en activiteiten.  Ik vind het dan ook super jou verder te helpen om samen met je gezin de wereld te ontdekken.

bas met kinderenBas Hendrikx

Product Manager SriLankaKids

Het reizen is er bij mij met de paplepel ingegoten. Als kind heb ik een paar jaar in Amerika gewoond en tijdens en na mijn studie aan de Hogeschool voor Toerisme ben ik volop blijven reizen. Nu ik zelf kinderen heb is de frequentie en het tempo misschien iets omlaag gegaan, maar ik geniet er des te meer van. Ik reis veel bewuster en vind het ook leuk om de wereld door de ogen van mijn kinderen te zien.

Wat mij in Sri Lanka het meeste heeft verrast was de safari in Yala National Park. Helaas hadden we geen luipaard gespot, maar wel olifanten, krokodillen en een zwarte beer! Door in een safaritent midden in de bush te slapen had ik eerder het gevoel dat ik in Afrika in plaats van Azië was.

Onze partner ter plaatse

Op Sri Lanka werken wij nauw samen met een lokale partner. Onze partner is gevestigd in Colombo. Zij kennen het land en de gebruiken goed omdat ze er zelf wonen. Daarbij bezoeken zij de hotels regelmatig en kunnen je ter plaatse de beste tips meegeven. Bij de reisbescheiden die je van ons krijgt voor vertrek, tref je het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je tijdens je reis door  Sri Lanka met je kinderen ter plaatse altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

 

Bouw je reis met Riksja Travel

Riksja Kids is onderdeel van Riksja Travel. Bij Riksja bouw je jouw eigen reis naar het hart van de bestemming. Onze reisexperts helpen je met de planning en route, zodat jij het maximale uit jouw reis haalt. Voor reizigers, door reizigers. Riksja Travel staat voor individuele reizen met hart voor de wereld. Zo worden alle reizen die bij ons geboekt worden 100% CO2 gecompenseerd en draag je positief bij aan de lokale economie door de slaapplekken en activiteiten die we voor je inplannen. Lees meer over ons op de website van Riksja Travel.