• Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Reisspecialist-srilanka-kidsOver Riksja Sri Lanka Kids

  Sri Lanka specialist

  Riksja SriLanka Kids is onderdeel van Riksja Kids, een kindvriendelijke reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste met onze kinderen de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

  Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

   

  sri-lanka-reis-kinderen-safari-gezinBirgit Theijssen

  Reisspecialist SriLankaKids

  Reizen is een van mijn grootste hobby’s. En gelukkig ook van mijn man en zoontje. Met z’n drietjes hebben we een half jaar over de wereld gezworven en sindsdien proberen we elke zomer een andere bestemming te verkennen. De Riksja-manier van reizen is ook mijn manier van reizen: kleinschalige accommodaties, excursies die net iets anders zijn dan anders en ook op een relaxt tempo toch heel wat van een land zien. En zo hebben we deze zomer Sri Lanka bezocht: we hebben gefietst bij tempels, olifanten gespot in nationale parken, genoten van de spicy curry’s, gevist in de lagune bij Negombo en (als een van de hoogtepunten) op Pelgrimspad naar Leeuwenrots, waar vroeger een paleis bovenop heeft gestaan. Het kost wat moeite om naar boven te klimmen, maar het uitzicht maakte alles meer dan goed.

  Reisspecialist Sri Lanka - NynkeNynke Oosterman

  Reisspecialist SriLankaKids

  Tijdens mijn zoektocht naar werken voor een organisatie die bij mij past, werd ik steeds naar Riksja getrokken. Een reisorganisatie van reizigers voor reizigers, dat is wat mij aantrekt. Al enkele jaren deel ik mijn reisenthousiasme met onze reizigers. Sri Lanka heeft mij echt verrast! Ik vond het een heerlijk land om met kinderen doorheen te reizen. Wat ik daarin erg belangrijk vind is dat je reist met een chauffeur die het land op zijn duimpje kent. Reisafstanden zijn niet te groot en, zeker wanneer ik met mijn zoon reis, dat je ondanks het reizen toch rust creëert in je reis. Mijn ideale reis bestaat uit het beleven van het land, met kinderen doe je dat nog intenser, en dan een paar dagen ontspannen op Palmenbaai en schildpaddenstrand om alle indrukken en avonturen nogmaals te beleven.

  bas met kinderenBas Hendrikx

  Product Manager SriLankaKids

  Het reizen is er bij mij met de paplepel ingegoten. Als kind heb ik een paar jaar in Amerika gewoond en tijdens en na mijn studie aan de Hogeschool voor Toerisme ben ik volop blijven reizen. Nu ik zelf kinderen heb is de frequentie en het tempo misschien iets omlaag gegaan, maar ik geniet er des te meer van. Ik reis veel bewuster en vind het ook leuk om de wereld door de ogen van mijn kinderen te zien.

  Wat mij in Sri Lanka het meeste heeft verrast was de safari in Yala National Park. Helaas hadden we geen luipaard gespot, maar wel olifanten, krokodillen en een zwarte beer! Door in een safaritent midden in de bush te slapen had ik eerder het gevoel dat ik in Afrika in plaats van Azië was.

  agentOnze partner ter plaatse

  Op Sri Lanka werken wij nauw samen met een lokale partner. Onze partner is gevestigd in Colombo. Zij kennen het land en de gebruiken goed omdat ze er zelf wonen. Daarbij bezoeken zij de hotels regelmatig en kunnen je ter plaatse de beste tips meegeven. Bij de reisbescheiden die je van ons krijgt voor vertrek, tref je het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je tijdens je reis door  Sri Lanka met je kinderen ter plaatse altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

   

  Bouw je reis met Riksja Travel

  Riksja Kids is onderdeel van Riksja Travel. Bij Riksja bouw je jouw eigen reis naar het hart van de bestemming. Onze reisexperts helpen je met de planning en route, zodat jij het maximale uit jouw reis haalt. Voor reizigers, door reizigers. Riksja Travel staat voor individuele reizen met hart voor de wereld. Zo worden alle reizen die bij ons geboekt worden 100% CO2 gecompenseerd en draag je positief bij aan de lokale economie door de slaapplekken en activiteiten die we voor je inplannen. Lees meer over ons op de website van Riksja Travel.